Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Dečak (16) iz Vlasotinca smešten je danas na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Leskovcu zbog sumnje da je oboleo od korona virusa, potvrdio je direktor te bolnice Nebojša Dimitrijević.

Dimitrijević je kazao da to nije prvi slučaj sumnje na taj virus, ali da jeste najozbiljniji.

- Po prvi put je reč o ozbiljnom slučaju. Uzorci su odmah poslati Institutu Torlak u Beogradu, pa ćemo uskoro znati da li su naše sumnje opravdane ili nisu - naveo je on.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečak se pre nekoliko dana vratio iz Italije, a lekaru u Vlasotincu javio se jutros odakle je transportovan u Opštu bolnicu u Leskovcu.

Rukovodstvo te bolnice je još pre desetak dana pripremilo sve neophodne uslove na dva odeljenja, na Odeljenju za lečenje infektivnih bolesti i na Odeljenju za otorinolaringologiju.

Zlatibor Lončar

Printscreen

Zlatibor Lončar, Foto: Printscreen

Ovim povodom ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas se u 10 časova vanredno obratio javnosti.

- Nema nikakvog razloga niti mesta za paniku, očekivali smo ovo već danima. Nastavljamo dalje sa svim merama koje su propisane - rekao je ministar, i apelovao:

- Molim sve građane da se pridržavaju tih mera, a posebno bih apelovao na muškarce starije od 70 godina da smanje svoju izloženost virusu i boravljenje u zatvorenim prostorijama sa više ljudi, poput gradskog prevoza.

Ministar je naglasio da će nastaviti da transparentno obaveštavaju javnost o daljem razvoju situacije. On kaže i da je vreme za širu akciju po pitanju lečenja virusa.