NAJVIŠE SUMNJIVIH LICA DOLAZI IZ CRNE GORE Darija Kisić otrkila ko je najugroženiji, ali i zapanjujuću brojku o ljudima koji su pod nadzorom!

Ona je dodala da i na osnovu broja građana koji su se prijavili može da se vidi efikasnost procedure.

Darija Kisić-Tepavčević
Darija Kisić-Tepavčević, Foto: Tanjug

Od petka je za sve naše državljane koji se vraćaju u Srbiju stupila na snagu mera koja ih obavezuje da se po povratku prijave i budu pod zdravstvenim nadzorom zbog korona virusa. Prema poslednjim podacima, do danas je ukupno pod nadzorom 23.000 naših državljana.

- Dosta njih se vratilo pre perioda koji je predviđen za nadzor i odgovorili su na naš apel da se vrate. Od petka od 18 časova, od kad je počeo nadzor do jutros 23.000 naših građana, odnosno više od 2/3 se prijavilo i nalaze se pod nadzorom - rekla je za RTS dr Darija Kisić Tepavčević.

Bilo je i onih koji su sumnjivi na prisustvo virusa te su upućeni u kovid ambulante.

- Najviše ih je sa područja Crne Gore i BiH, ali i iz drugih zemalja, pre svega iz Hrvatske, Turske, Albanije. Ono što je značajno jeste da nakon popunjavanja testa samoprocene kod njih 36 koji su se vratili je procenjeno da su sumnjivi na prisustvo virusa, te su upućeni u kovid ambulantu gde su podvrgnuti daljim procedurama - istakla je Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da i na osnovu broja građanak koji su se prijavili može da se vidi efikasnost procedure.

- Oni koji su prošli kroz proceduru rekli su da je jednostavna i da je za to potrebno par minuta - naglasila je doktorka.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi