Danijela Jovanović
Privatna arhiva
Danijela Jovanović

Privatna arhiva

Danijela Jovanović, Foto: Privatna arhiva

U drugoj nedelji akcije „'Alo!' i 'Atlas' daruju zdravlje“ koju zajedno sprovode Opšta bolnica „Atlas“ i „Alo! medija sistem“, čitateljki Danijeli Jovanović iz Požarevca dodelili smo endoskopiju kičme. Ova čitateljka operisana je početkom marta, a kako sama kaže, od tada se polako navikava na život bez bola.

- Ja sam prezadovoljna i to svima pričam. Kako su me primili, kako su me tretirali, sama operacija - sve vreme sam imala vrhunski tretman. Od lekara, preko medicinskih sestara, do ostalog osoblja, svi su bili sjajni - ispričala nam je Danijela, čija je intervencija bila malo komplikovanija nego što se u početku očekivalo. 

Danijela Jovanović

Foto: Privatna arhiva

Danijela Jovanović, Foto: Foto: Privatna arhiva

 - Doktor Živković me je operisao, a kasnije mi je objasnio i da je zahvat bio malo teži nego što se nadao. Problematični nerv je bio u nekakvom oklopu, disk je bukvalno bio skamenjen, zbog čega je pukao, tako da je doktor morao da skida delić po delić sa okolnog tkiva - objasnila nam je Danijela. 

Njoj je trenutno jedini problem što zbog vanrednog stanja ne može da ide na fizikalnu terapiju koja joj je propisana. 

Atlas

Alo / Nenad Vujanović

Atlas, Foto: Alo / Nenad Vujanović

 - Ustala sam već prvog dana posle operacije, bolove više nemam, osim što još uvek pomalo osećam rez. Kao što su mi obećali lekari, već sledećeg dana sam bila kod kuće i tada je počeo oporavak - priča Danijela o svom iskustvu nakon endoskopije. 

Danijela je imala hernijaciju diska u L5/S1 nivou, zbog čega je konzilijum lekara u opštoj bolnici Atlas zaključio da je ona apsolutni kandidat za endoskopsku neurohirurgiju. Ova intervencija podrazumevala je mali rez, kroz koji se cevčicom došlo do problematičnog diska koji je pritiskao koronove. 

Kao i većina izabranih čitatelja, i Danijela je bila iznenađena. Njene prve reakcije bile su sreća i neverica, a ova akcija vratila joj je veru u fer igru. 

- Nikada nisam ništa dobila za džabe, pa nisam ni sada verovala da ću dobiti operaciju, iako sam se potajno nadala. Hvala svima, presrećna sam! - rekla nam je kada smo je obavestili da je baš ona izabrana u nagradnoj igri. Stoga, poručila je svima koji nisu sigurni da li imaju šansu za besplatnu operaciju da ne gube nadu. 

- Rekla bih svima da pošalju kupone, nikada se ne zna, možda će doktori da odluče da je baš vama operacija neophodna - poručuje Danijela, koja trenutno šeta pedesetak metara oko kuće, ali će kraj vanrednog stanja dočekati zdrava i spremna za nove poduhvate.