Danica Marinković
Alo
Danica Marinković

Alo

Danica Marinković, Foto: Alo

U Račku su pobijeni teroristi OVK i to je jedina istina! Pomenuti događaj od 15. januara 1999. poslužio je kao izgovor Vašingtonu i NATO da bombarduju Srbiju, glavni režiser na terenu bio je američki operativac Vilijam Voker, a izgleda da je Priština sada rešila i da unovči tu monstruoznu laž.

Pročitajte još:

Nakon mnogobrojnih izjava Tačija i Haradinaja u proteklih nekoliko meseci da će „Srbija morati da plati ratnu odštetu Kosovu“, ne čudi istupanje Bedžeta Pacolija, koji je juče javno zapretio svima koji, prema njegovim rečima, negiraju masakr u Račku.

„Odvratno i potpuno neprihvatljivo je što Ivica Dačić, koji je služio režimu Slobodana Miloševića, negira masakr u Račku“, rekao je Pacoli i na kraju najavio:
„Pravda za žrtve kosovskog rata neće nikada biti ostvarena ako nastavimo da sve ovo guramo pod tepih. Odlučio sam da proglasim nepoželjnim osobama sve one koji negiraju ratne zločine na Kosovu. Njihovi zahtevi za posetu neće nikada više biti odobreni.“
Bivši istražni sudija Danica Marinković, koja je među prvima ušla u Račak, za „Alo!“ je jasno poručila:

Đukanović: Kome će kriminalac Pacoli nešto da zabrani!?

- Smešno je i tragično da kriminalac poput tebe nekome nešto zabranjuje. Posebno jer za osnov uzimaš skandaloznu laž kao što su zbivanja u selu Račak. Pravda je spora, ali dostižna i zato se nadam da ćeš ti i mafija u Prištini uskoro biti iza rešetaka, gde vam je mesto - poručio je Pacoliju narodni poslanik Vladimir Đukanović putem Tvitera.

- U Račku se nije desio masakr i nisu nastradali nedužni seljani albanske nacionalnosti, nego su u antiterorističkoj akciji ubijeni teroristi i to i dan-danas odgovorno tvrdim. Što se tiče Pacolijevih pretnji, meni je ulazak na KiM zabranjen još 1999, a Albanci su mi obećali da će, ako me ikada uhvate, živu odrati, jer mi nikada neće oprostiti što se borim za istinu u vezi s onim što se dogodilo u Račku - kaže Danica Marinković.

I 20 godina od pomenutih dešavanja, Marinkovićeva navodi da je u Račku sve bilo prevara kako bi se našao izgovor za bombardovanje.
- Znala sam odmah na početku da nešto nije u redu, čim su me Voker i njegovi saradnici već 15. januara, kada smo čuli da se nešto dogodilo, ubeđivali da ne idem u Račak. Pretili su da će me uhapsiti i poslati u Hag, ali sam ipak krenula ka selu. Nismo mogli da uđemo jer su teroristi na prilazima Račku pucali na nas i tek 18. januara smo ušli. Vodila sam mešoviti tim, srpsko-finski-beloruski, i sa nama su bili mediji koji su smeli sve da snimaju. Jasno je bilo da se radi o teroristima i da je u pitanju smišljena prevara - tvrdi ona.
Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, kratko je za „Alo!“ poručio:

Francuzi i Amerikanci na meti Pacolija

Između ostalog, Pacoli bi mogao da zabrani ulazak na KiM i francuskom novinaru Žiraru, koji je naveo da je „bio svedok Vokerovih laži u Račku,“, Normi Braun, diplomati iz SAD, koja se nije složila sa izveštajem Vilijama Vokera, finskom patologu Heleni Ranti...

- Kada je reč o Račku, dovoljno je setiti se toga da i finski patolog Helena Ranta i drugi koji su obavljali analize otvoreno govore da tamo nije bilo zločina koji su tada predstavljani kao dovoljan povod za agresiju. Relevantne pravne institucije nikada nisu potvrdile navode ni o selu Račak, ali ni o drugim selima na Kosovu i Metohiji - rekao je Đurić.