Slavija
Shutterstock/Slavica Stajić
Slavija

Shutterstock/Slavica Stajić

Slavija, Foto: Shutterstock/Slavica Stajić

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od -1 do 9°C, maksimalna dnevna od 12 do 18°C. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini biće tmurno i hladnije, a maksimalna temperatura biće oko 10°C.

U Beogradu u petak nakon vedrog i hladnog jutra, tokom dana sunčano i svežije u odnosu na prethodne dane. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 5°C, maksimalna dnevna 15°C.

Narednih dana jutra hladna, a tokom dana sunčano. Maksimalna temperatura u nedelju i početkom sledeće sedmice biće i do 20°C.

U Srbiji narednih dana jutra hladna, ponegde i maglovita, naročito u dolinama, kotlinama i na visoravnima, dok se tokom dana očekuje uglavnom sunčano vreme. Maksimalna temperatura u nedelju i početkom sledeće sedmice biće u većini predela oko 20°C.

Pročitajte još:

U petak oblačno sa kišom, pljuskovima i olujnim vetrovima biće u oblasti Atlantika, na zapadu i severozapadu Evrope i u oblasti Alpa. U ostalim predelima biće uglavnom suvo. Najhladnije biće u Rusiji sa temperaturom od 0 do 5°C, najtoplije na Balkanskom poluostrvu sa temperaturom ponegde i preko 20°C.

Relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje bolesnicima sa srčanim tegobama i nervno labilnim osobama, kao i astmatičarima u jutarnjim satima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.