SLAVIMO SVECA ČIJE MOŠTI IMAJU ISCELJIVAČKU MOĆ Danas treba da se odreknete jedne jednostavne stvari!

Govori se da su mošti svetog Evpla, koje leže u jednom selu blizu Napulja, čudotvorne i da imaju isceliteljsku moć.

Crkva
Crkva, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Pravoslavci danas slave svetog mučenika i arhiđakona Evploa

* Govori se da su njegove mošti, koje leže u jednom selu blizu Napulja, čudotvorne i da imaju isceljivačku moć

* Prema verovanju, žene danas ne treba da nose nakit

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog mučenika i arhiđakona Evploa.

Sveti mučenik i arhiđakon Evplo bio je đakon u Katani Sicilijskoj. Car Dioklecijan poslao je u Siciliju vojvodu Pentagura da uništi hrišćane, ako ih tamo nađe. Pentagur nije našao nijednog hrišćanina jer ono malo što ih je bilo, sakrili su se od gonitelja i nisu se izjašnjavali o veri.

Tada je neko optužio Evpla da ide sa nekom knjigom kod tajnih hrišćana i čita im tu knjigu. Ta knjiga je bila sveto Jevanđelje.

"KAKVA K*RVETINA, KAKO TO RAZGOVARAŠ S DAMOM?!" Zbog nje je Arkan zamalo pretukao sopstvenog kuma! Jedna rečenica je bila okidač!

Pošto su ga ubrzo izveli na sud, obesili su mu onu knjigu o vrat i odveli ga u tamnicu. Posle sedam dana koje je proveo u tamnici gladujući, predat je na mučenje. Kada su ga tukli gvozdenim motkama Evplo je, rugajući se sudiji mučitelju rekao sudiji: "Bezumniče, zar ne vidiš da su ove muke za mene kao paučina zbog Božje pomoći? Ako možeš pronađi druge, ljuće, jer su ove kao igračka".

RUSKI LIDER POKUŠAO DA UBIJE TITA 22 PUTA Procurili tajni podaci u programu uživo! Građani netremice slušali kako je Broz za dlaku izbegao smrt!

Najzad su izveli Hristovog mučenika na gubilište. Tada je sveti Evplo otvorio sveto Jevanđelje i čitao je iz njega dugo narodu. Mnogi su se obratili u Hristovu veru, a sveti Evplo je posečen 304. godine i preselio se u Carstvo nebesko.

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva
Foto: Alo!/Dejan Briza

Govori se da su njegove mošti, koje leže u jednom selu blizu Napulja, čudotvorne i da imaju isceljivačku moć.

Beseda za današnji dan upućena je ženama i govori o tome "kako s grehom dolazi rugoba":

DUŽNIK U ŠVAJCARCIMA SPREMIO OSVETU! Našao način kako da zagorča život zaposlenima u banci! Kad ovo budu videli na šalteru - poludeće od posla!

"Ovo je reč o ženama raskošnim i besputnim, o kćerima Sionskim, koje se pogordiše i idu opružena vrata i namiguju očima, sitno koračaju i zvekeću nogama.

NEDOPUSTIV SKANDAL, KRŠI SE SRPSKI USTAV! Zbog robe koja se pojavila u marketima, svaki Srbin će poludeti!

Udari vetra nepodnošljivi, temperatura pala za 15 stepeni, ljudi u panici! Za vikend stiže ono najgore! (VIDEO)

AUTOR: Index/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 23.08.2019. 20:14 Jako nevreme s kišom, gradom, grmljavinom i vrlo snažnim udarima vetra zahvatilo je Miljevce u Dalmaciji. Nevreme, Foto: Youtube printscreen Temperatura je za sat vremena pala za čak 15 stepeni, sa 35 na samo 20 Celzijusa.

Šta ih, dakle, učini tako gordim i oholim? Nakit i vezovi, nizovi i lančići, trepetljike i ukosnice, podveze i pojasi, risi i prstenovi, toboci i ogledala. Eto, to ih učini gordim i oholim! Upravo, sve to je izraz njihove bezumne gordosti, a pravi uzrok gordosti jeste duhovno ništavilo. Od duhovnog ništavila dolazi gordost, a to spoljašnje šarenilo, koje žene vešaju na svoje telo, samo je jasno objavljivanje bezumne gordosti."

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Ivana
  24/08/2019 - 13:36
  Slava mu i milost.Amin
 • Korisnik: JeremiJAH
  24/08/2019 - 10:43
  Slavite ljude,gospodje male I velike....a Boga kada ce te?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi