Krizni štab
TANJUG/ RADE PRELIC
Krizni štab

TANJUG/ RADE PRELIC

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Odluka o najmlađim osnovcima i na koji će način pohađati nastavu biće doneta danas nakon razgovora članova Vlade sa medicinskim delom Kriznog štaba.

Inicijativu da se još jednom razmotri prelazak najmlađih osnovaca na onlajn nastavu pokrenuli su premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić. Oni se slažu da zbog problema koje imaju roditelji jer moraju na posao, a deca ne mogu da ostanu sama kod kuće, treba još jednom staviti na sto predlog štaba da i najmlađi pohađaju nastavu onlajn.

Premijerka i ministar smatraju da đaci od prvog do četvrtog razreda ipak treba da idu u školu. Posebno se ovaj stav odnosi na prvake i drugi razred. Međutim, odluka nije doneta na sednici Vlade jer su želeli da održane još jedne konsultacije sa doktorima u Kriznom štabu.

Medicinski deo štaba smatra da svi đaci treba da pređu na onlajn nastavu jer se novi soj virusa korone "spušta" i na najmlađe i oni sada ne samo što mogu biti učestaliji prenosioci već i oboljevaju. Isprva je zahtev medicinskog dela Štaba bio da najmlađi već ovu nedelju ne idu u školu. Ali je to na predlog članova Vlade odloženo za naredni ponedeljak.

Kao jedan od velikih problema navodi se se da većina roditelja i dalje radi i da bi učenje od kuće predstavljalo otežavajuću okolnost, budući da ne bi imali nikog da im čuva decu.