Lončar
prinstcreen
Lončar

prinstcreen

Lončar, Foto: prinstcreen

Lončar je naveo da u Srbiji trenutno ima oko 8. 000 aktivnih slučajeva, od kojih je oko 2. 000 na bolničkom lečenju, a među njima je trenutno 364 zaražena zdravstvena radnika od kojih je 28 hospitalitzovano.

To je, dodao je, manje nego početkom prošle nedelje kada je više od 600 zdravstvenih radnika bilo pozitivno i mnogo više njih bilo na bolničkom lečenju.

Istakao je da su zdravstveni radnici naši junaci i da se osnovu ovih podataka može videti koliko oni rade.

Anesteziolog Katarina Pavlović iz Kliničkog centra Kragujevac rekla je da su radili i da će nastaviti da rade vredno i predani, sa puno empatije i nade.

Ona je pozvala sve da budu odgovorni i poštuju uvedene mere jer je, kako je istakla, mnogo lakše prevenirati, nego lečiti.

Medicinska sestra u Opštoj bolnici u Čačku Ivana Logvinov kaže da su se trudili da pacijentima ukažu maksimalnu zdravstvenu negu.

"Dali smo sve od sebe da pacijenti ozdrave. Bilo je svega - suza, straha, radosti, solidarnosti... Umorni smo i iscrpljeni, ali daćemo sve od sebe da budemo istrajni do kraja", rekla je ona.

Infektolog iz Kraljeva Zorica Kostić je rekla da je jedno vreme bila na ispomoći kolegama s Infektivne klinike u Beogradu, kao i u Novom Pazaru.

Po povratku iz Novog Pazara su, dodala je, formirali kovid bolnicu u Kraljevu.

Maksimalno smo se trudili kaže, i smatra da su građanima Kraljeva uspeli da pruže adekvatnu pomoć.

Glavna sestra pneumofiziološkog odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar Snežana Jeremić je, u ime svih svojih kolega, zahvalila svim zdravstvenim radnicima koji su došli iz drugih gradova u Novi Pazar da im pomognu kada je bilo najteže.

PROČITAJTE JOŠ