NEZAMENJIV MOST SARADNJE SA DRŽAVAMA I NARODIMA ŠIROM SVETA Dačić: Naša dijaspora je važan resurs razvoja same Srbije

Saradnja sa svima

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Printscreen TV Prva

 * Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas Viteza svetosavskog pacifizma Milici-Mili (Pivnički) Malruni, supruzi bivšeg premijera Kanade Brajana Malrunija

* Dačić je rekao da ona to značajno priznanje svakako zaslužuje i naglasio da je porodica Pivnički primer onoga kako bi dijaspora trebalo da se ophodi prema matici

* Dačić je rekao da ona to značajno priznanje svakako zaslužuje i naglasio da je porodica Pivnički primer onoga kako bi dijaspora trebalo da se ophodi prema matici

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas Viteza svetosavskog pacifizma Milici-Mili (Pivnički) Malruni, supruzi bivšeg premijera Kanade Brajana Malrunija, i poručio da srpska dijaspora predstavlja važan resurs razvoja same Srbije, ali i nezamenjiv most saradnje sa državama i narodima širom sveta.

Dačić je rekao da ona to značajno priznanje svakako zaslužuje i naglasio da je porodica Pivnički primer onoga kako bi dijaspora trebalo da se ophodi prema matici.

Svet ne želi takvu Prištinu! Ivica Dačić u otvorenom pismu prvi put iskreno o kosovskom pitanju ali i još jednom, ključnoj stavci za Srbiju!

AUTOR: Alo.rs/Espreso/T.Đ DATUM I VREME: 20.10.2019. 16:50 - 20.10.2019. 22:23 Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije otkrio je između ostalog i kako se odvija bitka za Kosovo.

 

Od poslednje posete Milice Mile (Pivnički) Malruni otadžbini prošlo je 35 godina, a Dačić kaže da ni ona, niti njena porodica nisu zaboravili Srbiju i Srbe tokom tog perioda.

"I kada je bila prva dama Kanade u periodu između 1984. i 1993. godine, pa sve do danas, ostala je ponos majka Bobe i oca Dimitrija Pivničkog, ali i ponos Srbije, jer je znala kako da sačuva srpski identitet, veru i jezik, istovremeno dajući doprinos razvoju srpsko-kanadskih veza", naveo je Dačić.

Naglasio je važnost koju za razvoj matice imaju naši sugrađani u rasejanju, ali i obratno.

"Moramo još vrednije i predanije raditi na tome da privučemo naše ljude iz dijaspore, da obezbedimo njihovu maksimalnu podršku tako što bismo im na odgovarajući način omogućili da svoje kapacitete, poznanstva, kontakte i resurse angažuju na liniji onog patriotizma i ljubavi prema starom zavičaju, kako je to činila i čini porodica Pivnički", rekao je Dačić.

 

Poručio je Mili i njenom suprugu Brajanu Malruniju da će uvek biti rado viđeni gosti u zemlji Milinih predaka, a zakazao im je novi susret već za iduću godinu, povodom otvaranja Muzeja srpske dijaspore u Spomen kući Pivničkih u Novom Bečeju.

"Meni, kao prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova, zaduženom između ostalog i za dijasporu, naročito je drago što će u tom Muzeju centralno mesto imati Salon Pivničkih u kome su se okupljali i družili velikani koji su večno zadužili Srbiju svojim delima, poput Mihajla Pupina, Branislava Nušića i Laze Kostića", rekao je Dačić.

Zahvalio je Mili na svemu što je učinila i nastavlja da čini za Srbiju, zemlju njenih predaka.

RUSKA ŠTAMPA PIŠE O NAMA Preneli Dačićevu izjavu, oči Moskve uprte u Srbiju!

"Živelo kanadsko-srpsko prijateljstvo, živela Srbija", poručio je Dačić koji je govorio o porodici Pivnički, Novobečejcima koji su se 1958. godine iselili u Kanadu i nastavili da čuvaju srpski identitet i tradiciju u toj dalekoj zemlji.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Opština Novi Bečej, uz pomoć i podršku ambasadora Ljiljane Nikšić, majke Bobe Pivnički, Jelke Aćimović i profesora Davidovića, omogućila izdavanje knjige o ulozi porodice Pivnički u istoriji Novog Bečeja.

Dačić je naveo da je knjiga "Porodica Pivnički u istoriji Novog Bečeja" od velikog značaja za očuvanje srpskog identiteta, kulture i tradicije, kao i običaja predaka, ne samo za Srbe u Kanadi, već i za naše iseljenike širom sveta.

OVO JE GOLO NASILJE! Dačić oštro osudio nasilno ponašanje opozicije na promociji knjige Gorana Vesića!

DOŽIVEĆE FIJASKO! Ivica Dačić osujetio plan Prištine! Otkrio šta im se sprema u Čileu - Interpol mogu samo da sanjaju!

IVICA DAČIĆ U PROBLEMIMA DO GUŠE! Mrkonjić mu zakuvao čorbu! "Drugovi iz kruga dvojke" postavili zahtev! Sve je počelo zbog izjave Dragana Markovića Palme!

BONUS VIDEO: Alo.rs na aerodromu u Batajnici

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi