Škola
Alo/Dejan Briza
Škola

Alo/Dejan Briza

Škola, Foto: Alo/Dejan Briza

Zbog korona virusa upis prvaka ove godine drugačiji je nego prethodnih. Od danas na portalu eUprava, roditelji mogu da koriste uslugu eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih đaka.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje biti dostupna do 10. jula 2020. godine i da će se preko aplikacije eUpis izvršiti upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata (iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu).

Svi podaci biće pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem, pa roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument. Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. 3. 2020. godine ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Iz Ministarstva prosvete podsećaju da od 1. aprila roditelji imaju mogućnost da preko portala eUprava navedu u koju osnovnu školu na teritoriji Republike Srbije žele da upišu dete u prvi razred.