Škola, učenici
EPA/BORIS PEJOVIC
Škola, učenici

EPA/BORIS PEJOVIC

Škola, učenici, Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

- Moramo da shvatimo da mere doprinose tome da nemamo povećanja zaraženih i do sledeće sednice uošpte ne razgovaramo o popuštanju mera. U ovom trenutku i dalje imamo veliki broj novozaraženih, on se svakodnevno povećava se minimalo. Broj zaraženih je i dalje viskok. Potrebo je da nastavimo ovo što smo radili do sada i da se svi vakcinišemo, jer je to jedino što može da nas izvuče iz epidemije - rekao je Gojković.

Gojković je rekao da je Krizni štab na današnjoj sednici analizirao dve stvari.

Zoran Gojković

Tanjug/Slobodan Miljević

Zoran Gojković, Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

- Prva je zahtev Ministartva prosvete da se đacima koji su od početka godine na onlajn nastavi, omogući da se ocenjuju u malim grupa u školama. Druga stvar koja će danas uredbom Vlade biti precizirana jeste da u Srbiju mogu da ulaze oni sa potvrdom o vakcinaciji, biće im omogućemo da u Srbiju uđu bez PCR testa. Ista je situacija i sa strancima. Moći će bez PCR testa ukoliko su vakcinisani, sa dve doze, vakcinama koje imamo u Republici Srbiji - rekao je on.

Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu i budu ocenjeni. U skladu sa odlukama Kriznog štaba, Ministarstvo će definisati jasno uputstvo i proslediti ga školskim upravama.