Vakcina, korona, lek
Alo.rs/M.Š.
Vakcina, korona, lek

Alo.rs/M.Š.

Vakcina, korona, lek, Foto: Alo.rs/M.Š.

Posledice bi u tom slučaju, kako kažu, mogle da budu mnogo teže nego što su bile do sada, a kako ne bi došlo do eventualno "fatalnih" ishoda, struka poziva rizične grupe da se vakcinišu protiv gripa.

- Da pojasnimo narodu, ova vakcina ne štiti od korone, već od sezonskog gripa, a ujedno i od komplikacija koje mogu nastati kombinovanjem delovanja jednog i drugog. To je ono što je Italija doživela, u epidemiji gripa podvukla se i epidemija korone - objasnio je dr Branislav Tiodorović.

Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba

Tanjug, Slobodan Miljević

Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, Foto: Tanjug, Slobodan Miljević

Kako je dodao "na ovaj način ćemo sigurno olakšati borbu sa mogućmom epidemijom gripa, ali ujedno smanjiti rizike i za one koju budu zaraženi koronom, jer će se na ovaj način izbeću sudar virusa".

Anketa:

Da li nameravate da primite vakcinu protiv sezonskog gripa?

 

Podsećanja radi, u Srbiji su testirane 7.976 osobe, njih 58 bilo je pozitivno na testu, a nažalost, preminula je jedna osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 35 pacijenta.

Do 15 časova u Republici Srbiji na koronavirus testirano je ukupno 1.009.401 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Pročitajte još: