Putnici i maske
M. Š.
Putnici i maske

M. Š.

Putnici i maske , Foto: M. Š.

Kako je istakao, u manjem broju vozila utvrđeno je da jedan do dva putnika ne nosi masku, te da za taj mali broj nema potrebe za inspekcijom.

Govoreći o bezbednosti vozača, rekao je da nemaju povratne informacije o tome da je bilo većih incidenata u prethodnom periodu, te da su vozači zaštićeni i u svojim kabinama fizički odvojeni od putnika.

- Rade težak posao i, nažalost, svakodnevno doživljavaju neprijatnosti od strane bahatih pojedinaca, ali trudimo se da im olakšamo posao. Rukovodstvo Grada Beograda se izborilo da vozači dobiju povećanje plata, jer oni su nosioci i glavna karika u sistemu javnog gradskog prevoza - rekao je Vasiljević.

On je istakao da je procenat realizacije polazaka preko 96 odsto na nivou celog sistema.

Prema njegovim rečima, uvidom na terenu zaključuje se da je stanje mnogo bolje nego što je bilo, pogotovo sa novim vozilima koja će nastaviti da pristižu i tokom sledeće godine, ali da bi se poboljšao vozni park Gradskog saobraćajnog preduzeća potrebno je da građani redovno plaćaju kartu.

- To će u značajnoj meri da olakša rad gradskog prevoza, jer u našem gradu nema dovoljnog broja žutih traka. Trenutno završavamo studiju za povećanje broja žutih traka, međutim, ni to nije dovoljno. Svakodnevno se na bulevarima ljudi bahato zaustavljaju i parkiraju, kao i u drugim centralnim ulicama, što znatno usporava rad javnog prevoza. Očekujemo odlične rezultate i prednosti ovog sistema za sve građane, a posebno za rad javnog gradskog prevoza koji će se sigurno ubrzati za 30 odsto - zaključio je Vasiljević.

Pročitajte još: