Pančevo
screenshot
Pančevo

screenshot

Pančevo, Foto: screenshot

Stanovnici Grada Pančeva su dobili novi bonton ponašanja u kojem ima i dosta starih odredbi kojih se nisu pridržavali.

Kao i do sada, zabranjeno je sušenje veša na terasi koja je vidljiva sa ulice, a nije bilo dozvoljeno ni skladištenje starih predmeta na balkonima koji narušavaju izgled zgrade, kao ni trešenje tepiha i mrva. Novost je da su propisane kazne za ove prekršaje bile 2.500 dinara, a sada su 10.000 dinara.

Građani Pančeva nemaju ništa protiv kazni, ako se na drugi način ne može rešiti problem. Međutim, smatraju da se time neće ništa postići, jer ljudi treba da shvate da se i na javnom mestu treba ponašati pristojno kao i kod kuće i da je važno i vaspitanje od malih nogu, jer jedino to može doprineti kulturi jednog naroda.

Prema novoj odluci o komunalnom redu kažnjavaće se svi kojima curi klima uređaj, a i saksije za cveće na balkonima moraju biti dobro osigurane i ne smeju propuštati vodu prilikom zalivanja.

Novost je da su sad roditelji odgovorni za svoju decu koja u toku kućnog odmora prave buku u dvorištu ili stanu.

- Nije dozvoljeno skakanje, vikanje, puštanje glasne muzike, igranje loptom kako u stanu, tako i u neposrednoj blizini objekta u toku kućnog odmora. Svaka zgrada je dužna da ima svoju tablu za obaveštenja na kojoj će biti i odluka o izboru upravnika, spisak stanara sa članovima porodice i odluka o kućnom redu. Po prijavi građana komunalna inspekcija i komunalna policija su nadležne za sprovođenje i poštovanje kućnog reda - kaže Vanja Rakidžić, rukovodilac unutrašnje kontrole Gradske stambene agencije u Pančevu.

Nove odluke o kućnom redu trebalo bi da doprinesu lepšem izgledu grada.

Komentari (1)

PetarPetrovic

14.07.2018 15:35

Krenite od fasada... Okrečite Pancevo...Okrečite Pančevo....Okrečitee