Jugoslav Ćosić
Rajko Ristić/RAS
Jugoslav Ćosić

Rajko Ristić/RAS

Jugoslav Ćosić, Foto: Rajko Ristić/RAS

Nakon što je Jugoslav Ćosić javno nazvao redakciju dnevnog lista "ALO", medijskim "SS odredom", nijedno od novinarskih udruženja se nije oglasilo.

Jedini koji se oglasio je Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost", čije saopštenje za javnost prenosimo u celosti.

Pročitajte još:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

- Jugoslav Ćosić redakciju dnevnog lista "ALO" naziva 'medijskim SS odredom'. Izvinjenje je najmanje što može da uputi.-

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost najoštrije osuđuje to što Jugoslav Ćosić, direktor programa za Srbiju televizije N1, na svom tviter nalogu, javno, neodgovorno i bez ikakvog osećaja za profesionalizam i odgovornost za izrečenu javnu reč, redakciju dnevnog lista "ALO" naziva 'medijskim SS odredom'.

Saopštenje za javnost

Printscreen

Saopštenje za javnost, Foto: Printscreen

 

Mario Spasić, generalni sekretar:

Jugoslav Ćosić, direktor programa za Srbiju televizije N1, na svom tviter nalogu dana 17. i 20. marta 2019. godine, bez odsustva bilo kakve savesti, lične i profesionalne odgovornosti kojom se navodno ponosi, redakciju dnevnog lista "ALO" naziva 'medijskim SS odredom', samo zato što redakcija ovog medija izveštava na način na koji to ne odgovara ni Ćosiću ni redakciji TV N1. Ovakvim nedozvoljenim ponašanjem Jugoslava Ćosića, iza kojeg stoji ekskluzivni medijski partner CNN i koje ne liči na profesionalnog medijskog radnika i novinara, stvoren je prostor da se sa vređanjem i verbalnim linčovanjem nastavi preko Ćosićevog tviter profila, gde zaneseni pojedinci redakciju dnevnog lista "ALO" dalje nazivaju "smećem" koje treba lustrirati i zapaliti, "Gebelsovom novinom", novinare "prostitutkama", "bolesnicima" i slično. Javno apelujemo na UNS, NUNS, NDNV, Savet za štampu, Ministarstvo kulture i informisanja, Međunarodnu i Evropsku federaciju novinara, Savet Evrope, OEBS, CNN, vlasnike i finansijere TV N1 i sve ostale relevantne institucije da jasno i nedvosmisleno osude ovakve javne istupe Jugoslava Ćosića i upozore i njega lično i sve ostale da se nazivanjem novinara redakcije dnevnog lista "ALO" 'medijskim SS odredom' može i treba smatrati nedopuštenim generatorom mržnje prema novinarima od strane Jugoslava Ćosića i TV N1. Takođe, pozivamo i Jugoslava Ćosića da uputi javno izvinjenje novinarima redakcije dnevnog lista "ALO".

 

Tagovi