Voda za piće Pitka Cisterna Flaše za vodu Nestašica vode Vrućina
Milorad Milanković
Voda za piće Pitka Cisterna Flaše za vodu Nestašica vode Vrućina

Milorad Milanković

Voda za piće Pitka Cisterna Flaše za vodu Nestašica vode Vrućina, Foto: Milorad Milanković

U Beogradu, cisterne će biti postavljene na Trgu republike kod "Staklenca", na donjoj okretnici na Zelenom vencu, u Pionirskom parku i kod kružnog toka na Novom Beogradu na ulasku u Omladinskih brigada, navedeno je u saopštenju "Beokom servisa".

Cisterne će se na ovim lokacijama nalaziti od 10 do 18 sati.

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" takođe apeluju na građane da tokom vrelih letnjih dana racionalnije troše vodu, ne pune bazene i ne zalivaju bašte vodom iz gradskog vodovoda.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas i sutra u celoj zemlji, a u četvrtak, 14. jula, u centralnim, južnim i istočnim krajevima, biti veoma toplo sa najvišim temperaturama od 34 do 38 stepeni.

Zbog visokih temperatura koje su najavljene za naredna dva dana, "Vodovod" će na više lokacija u Novom Sadu postaviti cisterne i česme na hidrantima.

Davor Santrač iz Službe za informisanje "Vodovoda" navodi da će biti postavljeno pet česmi i dve cisterne.

"Odlučili smo da postavimo za početak česme na hidrantima, jer na taj način sugrađani mogu dobiti pitku, svežu i hladnu vodu.

Lokacije su Pozorišni trg 3, odnosno kod Srpskog narodnog pozorišta, Ulica Zmaj Jovina između brojeva 22 i 24, ispred Uspenske crkve, na uglu Bulevara oslobođenja i Futoške ulice kao i na uglu Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove.

Pokušali smo da pokrijemo najfrekventnije lokacije. Takođe, biće postavljene i dve cisterne, jedna kod lokomotive na Železničkoj stanici, a druga kod Futoške pijace”, navodi Santrač za portal 021.