Aleksandar Stojanović, Čika Aca, Jorgandžija
T.Stevanović/Alo
Aleksandar Stojanović, Čika Aca, Jorgandžija

T.Stevanović/Alo

Aleksandar Stojanović, Čika Aca, Jorgandžija, Foto: T.Stevanović/Alo

* Najstariji Leskovčanin Aleksandar Stojanović, čuveni čika Aca proslavio 101. rođendan

* Poznati jorgandžija otkrio recept za dugovečni život

* Čika Aca otkriva šta treba jesti i piti

Najstariji Leskovčanin Aleksandar Stojanović, čuveni čika Aca, u društvu prijatelja i komšija proslavio je 101. rođendan. Krepka starina je sve vreme sa gostima ćaskala i stajala, kako za domaćina nalažu stari leskovački običaji. Čika Aca je nutkao goste mezetlukom i hladnim tečnim osveženjima.

Nekada je bio poznati jorgandžija i imao razvijeni biznis pred Drugi svetski rat, a njegov recept za dug život je jednostavan.

Ceo Leskovac gleda u čudu poruku jedne Marije njenom dečku Dejanu!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 13.05.2019. 15:10 Jedna Marija želela je da čitav Leskovac zna za njenu ljubav prema Dejanu. Poruka, Foto: Tomislav Stevanović Majski dani, bili oni vreli ili kišni, donose brojne ljubavi. Neke se od tih velikih ljubavi krunišu brakom u nekom od okolnih restorana, zapaženim po solidnom iću i piću i pijanim gostima.

 

„Umesto vode, najmanje tri puta dnevno pijem čaj sa malo meda od biljke vodopije, koje stari Leskovčani zovu ’gologuza’. Jedem pomalo, ali često, uglavnom čorbasto. Ne treba jesti tešku i zamašćenu hranu, jer bubrezi vole da plivaju u tečnosti“, kaže čika Aca.

 

On je prošle godine, na 100. rođendan, dobio Oktobarsku nagradu, najviše priznanje grada Leskovca za višegodišnji humanitarni rad. Ove godine u ime grada rođendan mu je, uz prigodan poklon, čestitao Milun Dinić, potpredsednik leskovačke skupštine. Inače, u udruženju penzionera kažu da u Leskovcu danas živi dvadesetak penzionera starijih od 90 godina.

BONUS VIDEO: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?