Teroristi OVK
Profimedia
Teroristi OVK, Foto: Profimedia

Samo 107 graničara tada je branilo granicu zemlje, a napad je bio silovit, iznenadio je Vojsku Jugoslavije, OVK je zauzela karaulu, ali nije uspela dublje da prodre na Kosovo i Metohiju, što je bio osnovni cilj napada. Vojska Jugoslavije imala je 108 poginulih, a OVK više od 200.

Pročitajte još:

Baš na ovu krvavu godišnjicu, otkrivamo vam najbolje skrivanu tajnu NATO, a to je kako su se spremali za napad na Košare i kako su trenirani teroristi iz OVK.

Naime, trebalo je da prođe 20 godina da bi se pozadina napada na Košare otkrila, kao i umešanost CIA, britanskog SAS, ali i Zelenih beretki.

Preporučujemo i ovo:

Prema rečima nemačkog novinara Kita Klarenberga glavni kamp za obuku terorista OVK za napad na Košare bio je u Albaniji, a borce su tamo obučavali specijalci CIA i Zelene beretke.

Kit takođe ističe da je britanski SAS bio ključan za obuku terorista u Albaniji.

Prema Klarenbergovim informacijama, na Kosmet su "sasovci" upućivani na takozvane operativne piknike, uglavnom da navode avijaciju, a prvi njihovi vojnici stigli su na Kosovo i Metohiju 21. marta 1999. godine.

Konačno su isplivali podaci da su dve najelitnije obaveštajne službe bile uključene u napad na Košare i jednu od najkrvavijih bitaka srpske vojske tokom 1999. godine.

Podsećamo, odred terorističke OVK koji je jurišao na Košare predvodio je niko drugi nego brat Ramuša Haradinaja Daut Haradinaj koji je poznat po mnogobrojnim pretnjama Srbima, ali i po učešću u dešavanjima u Makedoniji.