Nihad Aličković
Printscreen:Youtube/RTRS
Nihad Aličković

Printscreen:Youtube/RTRS

Nihad Aličković, Foto: Printscreen:Youtube/RTRS

Pročitajte još:

 

Prekipelo im je

Otadžbinska uprava SČP na hitnom zasedanju na Ravnoj Gori raspisala je 21.marta 2019. potrenicu za Aličkovićem, a onaj ko ga privede Prekom četničkom sudu, dobiće nagradu od 60.000 evra na račun i to u roku od 48 sati.

-Hitno moramo da se ujedinimo u borbi za čast srpskog naroda, prekipelo nam je kada je Nihad Aličković, koji umesto da odgovara i bude uhapšen za organizaciju napada na predsednika u Potočarima, on ispred Međunarodnog suda u hagu napada sterijeg čoveka koji je nosio srpsku zastavu. Niti je bilo policije da spreči divljaštvo, niti je neko sprečio Aličkovića da, uprkos navodno strogim kontrolama, unese telefon u sudnicu Tribunala i direktno prenosi izricanje presude Karadžiću – kazao je vojvoda Gojko Rabrenović, predsednik SČP.

Preporučujemo i ovo:

 

- Preki četnički sud donosi pravednu presudu za pet minuta, a ne kao Haški koji odlučuje o nečijoj sudbibni godinama - kaže Rabrenović.

Nećemo mi četnici više to da trpimo. Poslali smo nalog jedinici za brza dejstva koja je raspoređena od Zvornika do Rače, u slučaju da pomenuti pređe u Srbiju, da odmah bude uhapšen i sproveden pred Preki četnički sud. Na čelu ove jedinice je časni komadant Dragan Slavkić, srpski četnički pukovnik iz Martinaca koji je odlično obučio jedinicu za brza dejstva- dodaje on.

Ko je Aličković?

 

Podsetimo, Aličković je lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta, i prema pisanju medija, on je osoba koja je u julu 2015. u Potočarima, bacanjem cipele ka Vučiću, dala mig za brutalni juriš mase na tadašnjeg premijera Srbije. On je na dan izricanja presude Karadžiću u Hagu napao, vređao, i pretio čoveku koji je bio ogrnut srpskom zastavom. Antidejtonski pokret je krajem prošle godine podelio paketiće bošnjačkoj deci u Derventi, u, kako su naveli, okupiranom delu BiH – Republici Srpskoj.