Ratko Mladić
Profimedia
Ratko Mladić

Profimedia

Ratko Mladić, Foto: Profimedia

Ana, jedna od najboljih studentkinja medicine, bila je miljenica svog oca Ratka Mladića. A onda je 24. marta 1994. godine uzela očev najdraži pištolj i u porodičnoj kući izvršila samoubistvo. Bivši komandant Vojske Republike Srpske posle ove tragedije se promenio i postao hladan.

Ana, koju je Mladić zvao svojom zvezdom, na oca je bila ponosna, posećivala ga je na ratištu, a onda se 1994. godine nešto dogodilo i podigla je ruku na sebe.

Bivši komadant Vojske RS oduvek je tvrdio da njegova ćerka Ana nije izvršila samoubistvo, već da je poginula "od srpske ruke", a posle hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

Istraga o smrti, navodno, nikada nije završena, jer bivši general VRS nije dozvolio.

Ratko Mladić

AP

Ratko Mladić, Foto: AP

Jedan vojni lekar je svedočio da je pištolj kojim se navodno ubila pronađen je u njenoj levoj ruci, iako je bila dešnjakinja. Obdukcioni nalaz pokazao je da je zrno ostalo u glavi, a s obzirom na to da je u pitanju „tetejac“, čije zrno ima ogromnu kinetičku energiju, neverovatno je da se zadrži u lobanji ako se puca iz neposredne blizine.

Gubitak ćerke Mladić je teško podneo, a Anu su pred sahranu obukli tehničari, ali je Mladić na sopstveno insistiranje poslednji put našminkao ćerku.

Pročitajte još:

Smrt ćerke uticala je da se ponašanje Ratka Mladića drastično promeni, a oni bolje upućeni u dešavanja oko generala kažu da je posle tragičnog događaja Mladić potpuno promenio čak i ratnu taktiku.

Komentari (2)

Gojko S

17.11.2018 17:51

Ocevi jedose trulo grozde A djeci zubi trnu

Roko

17.11.2018 20:49

Nedaj se đenerale ziveo nam dugo dugo pa dok i tebe nasminkaju zadnji put