Novine, štampa
Shutterstock
Novine, štampa

Shutterstock

Novine, štampa, Foto: Shutterstock

- Planirani i scenirani ispadi na konferencijama, laži na portalima i društvenim mrežama nisu slučajne, nego su deo aktivnosti obaveštajnih krugova i pete kolone u štampi, a u cilju izazivanja nemire, panike i haosa. Neophodno je da se to reguliše i da Vlada zavede red, a ne da bude deo toga. To nije nikakva diktatura, jer se iste mere primenjuju u Nemačkoj, Austriji, Americi... - kažu u ovom saopštenju i podsećaju kako su se ponašali dežurni branitelji ljudskih prava.

- U prošlom vanrednom stanju, imali smo zatvaranje medija i hapšenje urednika, prvi put od nacističke Nemačke, hapšenje političkih neistomišljenika i ubistva nezgodnih svedoka. Milioni evra su otišli za odštete! Sada imamo pomoć penzionerima, domaću proizvodnju i bolnice za dan. Zato je neophodno zavesti red i u ovom polju - zaključuju u saopštenju.

Nepimereno obraćanje novinara u ovim kriznim trenucima neprijatno je za naše stručnjake, a ovo se ističe nakon današnjeg napada predstavnika sedme sile na konferenciji u 15 sati.

- To je za stručnjake vrlo neprijatno jer u ovom delikatnom trenutku svi imaju samo jedan cilj: da pomognu građanima i da ih adekvatno informišu i savetuju. Danonoćno daju sve od sebe i svoj posao rade stručno i predano, ali ih, uprkos tome, neki predstavnici medija ne tretiraju profesionalno. Obraćaju im se na neprimeren način, s visine, a pitanja postavljaju kao da ih isleđuju! Često se dešava da pitanja na konferencijama nemaju veze sa informacijama, nego sadrže optužbe i ideje koje oni imaju u vezi sa aktuelnom situacijom. To treba promeniti jer je i neprofesionalno i nepristojno - ističe izvor redakcije "Alo!".