Pijaca
RINA
Pijaca

RINA

Pijaca, Foto: RINA

Sve što je zdravo i sve što je iz prirode sada je dobrodošlo.

Đumbir koji je od davnina poznat po svom lekovitom dejstvu, u doba korone prodaje se "kao alva", potražnja za njim je nikad veća, ali i cena je paprena.

Da je đumbir itekako zdrav potvrđuje i 98-godišnja Milanka Radovac iz Stubla kod Kraljeva koja kaže da je zahvaljujući redovnoj upotrebi upravo čaja od đumbira dobrog zdravlja dočekala pozne godine koje lako nosi.

Čaj, Prehlada

Shutterstock

Čaj, Prehlada, Foto: Shutterstock

- Pijem ga od davnina. U pola litra provrele vode stavim četiri do pet tankih komada ljuštenog đumbira, kuvam ga na laganoj vatri 20 minuta ,procedim i dodam malo limuna i meda. Verujte mi da od toga nema boljeg melema protiv svih virusa i prehlade - kaže Milanka.

Komentari (2)

Lol

25.04.2020 14:01

Sram vas bilo zbog podizanja cena

Lia

26.04.2020 00:52

Djumbir jeste zdrav sve je poznato.Ali veze sa koronom nema.Potpuno isti delotvoran efekat imate u mnogim stvarima.Beli luk,ren,caj od koprive,zacin kurkuma,jiaogulan....Previse povrca,voca,zacina i cajeva za jacanje imuniteta.Nazalost slabo se koriste.Ljudi nemaju neznaju ili nemogu a opet to nije dovoljno za pobedu nad koronom.Zao mi je.Zasto trebalo bi se zapitati mnogi a odgovor je previse prost.