Đaci, škola, korona
Alo.rs
Đaci, škola, korona

Alo.rs

Đaci, škola, korona, Foto: Alo.rs

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će se nastava u školama organizovati drugačije samo ako se u istoj grupi pojave dva pozitivna deteta.

“Lekarski deo Kriznog štaba u prvom momentu je naveo da nema posebne procedure, da dete odlazi kući, pre svega sobu za izolaciju”, rekao je Šarčević upitan kakva je procedura u školama ako dete pokaže simptome respiratornih infekcija.

Ministar je podsetio je da su u Železniku bila dva slučaja, kada nije bila konačna procedura, koja je dopunjena, prenosi Tanjug.

Tada je, kako je dodao, bez dodatnog znanja desetak dece pušteno da prate nastavu od kuće dok se ne vidi kakvo je stanje.

Sada nam je jasno, nakon dopunskih kriterijuma iz Batuta, da je ta soba za izolaciju dovoljna za jedno dete, svi nose maske i ne postoji mogućnost da se prokuži, ali ako se pojave dve slučaja u istoj grupi dužnost je da se na drugi način organizuje, da svi idu u izolaciju”, rekao je Šarčević pred početak sednice Senata, na kojoj će kako je najavio biti odlučeno i o dodatnim ispitnim rokovima za studente.

PROČITAJTE JOŠ