POTVRDIO I MINISTAR ĐORĐEVIĆ! Čekaju nas nova povećanja penzija i plata u javnom sektoru!

Da li će u toku godine biti jednokratne pomoći koju su penzioneri dobijali ranijih godina, ne može da se kaže.

Banka, penzioneri, isplata
Banka, penzioneri, isplata, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Penzioneri i zaposleni u javnom sektoru mogu ove godine da očekuju povećanje penzija i plata budući jer su rezultati u budžetu već za prvi mesec ove godine bolji od predviđenih, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

POVIŠICA ZA PENZIONERE Povećanje penzija biće 6 odsto, evo i od kada ga možete očekivati!

 

"Ono što je dobra vest jeste da januar pokazuje da idemo u pozitivnom pravcu, da su rezultati bolji od predviđenih i da možemo da očekujemo lepe vesti i za naše penzionere i zaposlene i povećanje plata i penzija u ovoj godini", rekao je Đorđević.

Siniša Mali, Zoran Đorđević
Siniša Mali, Zoran Đorđević, Foto: Vlada Srbije

On je ocenio da Vlada može da se pohvali rezultatima u januaru, pogotovo s prihodom koji ima Fond PIO, te da se očekuje da oni budu daleko bolji u februaru, s obzirom da će povećanje plata u javnom sektoru stupiti na snagu s januarskom platom, te se faktički pojedini efekti očekuju u februaru.

"To su sve pozitivne stvari, učešće penzija u BDP-u, učešće penzija u ukupnom budžetu, sve je to plus i daje nam nadu da ove godine možemo s nekim lepim vestima da obradujemo i naše penzionere", rekao je Đorđević.

Upitan koliko povećanje mogu da očekuju penzioneri i navodima da će ono iznositi šest odsto, on je rekao da je teško s takvim prognozama izaći u januaru jer bi to, kako je ocenio, bilo neozbiljno i da tek posle analize prihoda može da se raspravlja o raspodeli sredstava.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi