Banka, penzioneri, isplata
Alo!/ Rajko Ristić
Banka, penzioneri, isplata

Alo!/ Rajko Ristić

Banka, penzioneri, isplata, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Pročitajte još:

 

"Ono što je dobra vest jeste da januar pokazuje da idemo u pozitivnom pravcu, da su rezultati bolji od predviđenih i da možemo da očekujemo lepe vesti i za naše penzionere i zaposlene i povećanje plata i penzija u ovoj godini", rekao je Đorđević.

Siniša Mali, Zoran Đorđević

Vlada Srbije

Siniša Mali, Zoran Đorđević, Foto: Vlada Srbije

On je ocenio da Vlada može da se pohvali rezultatima u januaru, pogotovo s prihodom koji ima Fond PIO, te da se očekuje da oni budu daleko bolji u februaru, s obzirom da će povećanje plata u javnom sektoru stupiti na snagu s januarskom platom, te se faktički pojedini efekti očekuju u februaru.

"To su sve pozitivne stvari, učešće penzija u BDP-u, učešće penzija u ukupnom budžetu, sve je to plus i daje nam nadu da ove godine možemo s nekim lepim vestima da obradujemo i naše penzionere", rekao je Đorđević.

Pročitajte i ovo:

Upitan koliko povećanje mogu da očekuju penzioneri i navodima da će ono iznositi šest odsto, on je rekao da je teško s takvim prognozama izaći u januaru jer bi to, kako je ocenio, bilo neozbiljno i da tek posle analize prihoda može da se raspravlja o raspodeli sredstava.