Loto sumnjivo izvlačenje
Youtube printscreen
Loto kuglica sa brojem 21

Printscreen Youtube

Loto kuglica, Foto: Printscreen Youtube

Najveći strah svakog dobitnika sedmice na lotou jeste da do uplate novca ne izgubi srećni tiket koji mu je doneo milione, kažu za Informer u Lutriji Srbije!

Pročitajte još:

 

Osim toga, srećni dobitnici sedmice po hiljadu puta od zaposlenih u Lutriji traže garancije da niko nikada neće saznati da su se obogatili.

Kako nam je objasnila radnica Lutrije koja je specijalno zadužena za kontakt sa dobitnicima, a čije identitet po zakonu mora da se drži u tajnosti, svi loto milioneri imaju gotovo identične reakcije kada dođu da podignu novac.

Nemački loto

Profimedia

Nemački loto , Foto: Profimedia

- Oni nam se obično jave telefonom i mi im zakažemo termin kada da dođu. Potrebno je da donesu samo ličnu kartu, dobitni tiket i broj računa na koji žele da im se uplati novac. Kada se pojave, obično su veoma mirni, pomalo zbunjeni, trude se da ne pokazuju emocije. Nikada nismo imali dobitnika sedmice koji je došao kod nas euforičan. Međutim, ono što svaki od njih otvoreno pokazuje jeste strah da će izgubiti tiket sa dobitnom kombinacijom. Zamislite da ste dobili milione koji vam rešavaju sve probleme u životu i da vam sve to zavisi od samo jednog parčeta papira. Zato ti ljudi, kada dođu, stalno proveravaju da li im je tiket u džepu, novčaniku ili na nekom drugom tajnom mestu gde veruju da im ga niko neće ukrasti - kaže sagovornica i dodaje da svako od ovih srećkovića najviše voli trenutak kada se ratosilja dobitnog tiketa:

Preporučujemo i ovo:

 

- Kada nam zvanično predaju to parče papira na proveru, lakne im, jer znaju da više ne mogu da ga izgube i da je novac sigurno njihov. Tada se malo opuste i otvore, budu pričljiviji.

Prema rečima ove radnice Lutrije sa posebnim zadatkom, drugi najveći strah dobitnika sedmice jeste da se ne sazna da su se obogatili.

- Stalno pitaju da li mogu da budu mirni i potpuno sigurni da će im anonimnost biti zagarantovana. Bude i onih uplašenih, koji otvoreno pokazuju nepoverenje. Mi im onda kažemo da je Lutrija Srbije po zakonu obavezna da čuva u tajnosti identitet dobitnika.

Osvajači milionski vredne sedmice retko kada se javljaju odmah, ali nikada se nije desilo da se ne jave.

Loto džoker

screenshoot

Loto džoker, Foto: screenshoot

- Obično sačekaju nekoliko dana da i oni dođu sebi, pa nas pozovu. Oni koji se jave prvog ili drugog dana ne dobiju novac odmah, jer mora da se ispoštuje zvanična procedura, koja traje do sledećeg izvlačenja. Svi dobitnici do sada tražili su da im novac odmah u celini bude isplaćen na račun, osim jednog koji je hteo pare u kešu. Ali i on se kasnije predomislio. Kada im legnu pare, pozdrave se sa nama i više se ne javljaju. Mi imamo zakonsku obavezu da ne održavamo kontakt sa njima i da se ne raspitujemo na šta će potrošiti novac - sagovornica.

Gube kriterijume

Psiholog Aleksandra Janković kaže da ljudi koji dobiju veliki novac na nagradnim igrama često gube kriterijume i kontakt sa realnošću i počinju nemilice da troše.

 

- U dobicima u igrama na sreću najveći problem je što se dobitnici za taj novac nisu mučili, znojili ili radili danonoćno i prosto nemaju osećaj da treba "pametno" da ga troše. U trenutku kada dobiju milione evra, počinju da gube sve kriterijume i prepuštaju se porocima, luksuzu i slavi. Mnogi od njih postali su i alkoholičari, narkomani, a bilo je i muškaraca koji su ostali bez žene i dece zbog ljubavnica koje su se zalepile za njihov novac. Jednostavno, nepisano je pravilo da svi dobitnici te milione troše i šakom i kapom. Da ne pričamo o rodbini, prijateljima i nepoznatim osobama iz okruženja, koji se odmah sjate oko dobitnika očekujući da i oni imaju prava na svoj deo, pa dolazi do zamerki i svađa - objasnila je Jankovićeva.