Stefan Šarić
Alo!/Vladimir Marković
Stefan Šarić

Alo!/Vladimir Marković

Svetlanin duhovnik zvanično postao episkop - Stefan Šarić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

U Hramu Svetog Save danas je održana hirotonija oca Stefana Šarića za episkopa, a među prvima, u kriptu pravoslavnog hrama pojavila se i folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović.

Budući da je Šarić već godinama pevačicin duhovnik i prijatelj, Ražnatovićeva je u ranim jutarnjima časovima došla kako bi proslavila uspeh novoizabranog vladike.

Ovoga puta, Ceca nije došla sa svojim naslednicima Anastasijom i Veljkom Ražnatovićem, ali je u društvu sestre Lidije provela tri sata na liturgiji kako bi podržala vladiku Stefana, starešinu Hrama Svetog Save. Folk zvezda pojavila se bez trunke šminke na licu, a za ovu priliku odabrala je crne pantalone i krem bluzu sa čipkom.

Svetlana Ceca Ražnatović

Alo!/Vladimir Marković

Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Osim Cece u Hram su došli i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, kao i brojni predstavnici estrade.

Ivica Dačić

Alo!/Vladimir Marković

Ivica Dačić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Šarić je na nedavno završenom zasedanju Sabora SPC imenovan za vladiku. Inače, vikarni vladika je praktično pomoćnik episkopa, mitroplita ili patrijarha i oni dobijaju počasnu titulu koja se daje po nekoj staroj episkopiji, a Šarić će biti episkop remezijanski.

Milorad Dodik

Alo!/Vladimir Marković

Milorad Dodik, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Stefan je prethodno bio starešina Hrama Svetog Save.

 

Komentari (6)

kik

17.06.2018 14:51

Dosla u BELOJ PROVIDNOJ BLUZI, stvarno svasta.

mila

17.06.2018 23:43

U hram se ne ulazi u pantalonama i bez marame

dragan

18.06.2018 00:32

Boze mi oprosti , politici ovde niti ima , niti treba da ima mesta . Naravno , svako treba da iznese svoje misljenje . Smatram , da je od postojecih , Boze mi oprosti , Vladika Filaret najviše uradio za SPS , smenjen je po nalogu ambasadora , znate politikanti ? Ovo je veoma indikativno , ne ulazim , niti imam losu misao , POLITIKA .....

dragan

18.06.2018 01:25

Molim Redakciju da vise ne ponavlja ovaj snimak . Naravno , da komentar nece biti objavljan , veoma sumnjam , ali da pričekamo . Ova Duhovna osoba verovatno zasluzuje da bude Episkop , ali je sve politizovano . Zašto preko nedužnog čoveka , lomiti politička koplja ? Uzgred , sva podrška Vladici Filaretu , a gde on , najveci neimar medju Episkopima završi ?

Lena

18.06.2018 06:11

U crkvi je danas ...mnogo toga politizovano,ko ima uši neka čuje. Njen duhovnik,ona da ima duhovnika,znala bi kako treba da izgleda i deluje po sebe i bližnje i ne rečima već delima bude prava žena Hrišćanka. Al.. skim si i takav si. Pompa,pompa... pa gde je tu duhovni život..u reflektorima..koncertima...davanju priloga. Kome će Gospod priznati milostinju,ko od ovakvih daje milostinju kako treba,pružajući je kao samom Hristu,bez samoljublja i sujete..takva se milostinja ne priznaje. Bože prosti.

posmatrač

19.06.2018 12:44

Sve je kod nas nakaradno. Kada putujemo u Grčku i hoćemo da posetimo meteore, u torbi nosimo suknju da je navučemo preko bermuda ili pantalona, a "veliki" vernici u svojoj zemlji idu u crkvu u pantalonama i, kao poslednji ... sa mobilnim telefonima u rukama, da im zazvoni dok su na liturgiji? Komedija! Niti vere, niti vernika, samo poza, za komšiluk.