ALO.RS NA KONCERTU Čarobne note Jevgenija Kisina večeras oduševile beogradsku publiku (FOTO)

Dočekan i ispraćen gromkim aplauzom u prepunoj sali Kolarca.

Koncert Jevgenija Kisina
Koncert Jevgenija Kisina, Foto: Alo.rs

 

* Jevgenij Kisin je jedan od najcenjenijih pijanista današnjice

Pročitajte još

* Večeras je nastupao pred punom salom Kolarčeve zadužbine

* Poslednji put je nastupao pred beogradskom publikom 2006. godine 

Večeras je u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine nastupao čuveni ruski pijanista i virtuoz Jevgenij Igorevič Kisin. On je nastupao u okviru cilusa "Kolarac tvoj svet muzike".

Kisin je već nastupao u Beogradu, isto u Kolarcu, 2006. godine. Tim povodom on je rekao:

- Još od prvog dolaska u Beograd, mislim da je to bilo 2006, osećam posebnu povezanost i sa samim koncertnim prostorom i sa publikom. Zaista me raduje što se vraćam na vašu scenu - rekao je Kisin novinarima.

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE ZA NAREDNA DVA DANA! Biće razarajuće i nosiće sve pred sobom! Početkom sledeće nedelje nov udar!

Jevgenij Kisin
Jevgenij Kisin, Foto: Alo.rs

Kisin je trenutno na velikoj evropskoj turneji koja se završava u martu iduće godine. Veliki ruski muzički genije je večeras svirao Betovena i samom tim se pridružio akciji proslave 250 godina od rođenja velikog kompozitora.

OPAKA BOLEST KOJA NEMA SIMPTOME! Od nje je preminuo student Mihajlo, a ovo su znaci kada mora da se reaguje ili će biti kasno!

Jevgenij Kisin je rođen 10.oktobra 1971. godine. Godine 2002. postao je britanski državljanin, a izraelsko državljanstvo dobija 2013. godine. Međunarodnu slavu je stekao još kao dete, kada su ga mnogi smatrali muzičkim vunderkidom.

Jevgenij Kisin
Jevgenij Kisin, Foto: Alo.rs

Posebno je upamćen kao sjajan izvođač dela muzičke epohe romantizma: Franca Šuberta, Frederika Šopena, Roberta Šumana, Franca Lista, Johanesa Bramsa i Sergeja Rahmanjinova, ali i Ludviga van Betovena, što smo večeras imali prilike da čujemo i vidimo.

SVAKOJ JE NADENUO IME! Ovce voli više nego ljude: Ljubivoje od tri pramenke stvorio ogromno stado! Najdraža mu je Kaća! (FOTO)

Kisin je rođen u Moskvi, gde je sa šest godina već pokazao veliko umeće. U rodnom gradu je stekao osnovno i visoko muzičko obrazovanje. Završio je muzičku akademiju, a potom je nastavio sa usavršavanjem kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Jevgenij Kisin
Jevgenij Kisin, Foto: Alo.rs

Dobitnik je velikog broja nagrada kako u Rusiji tako i u inostranstvu. Tu su tri Gremi nagrade i najveće rusko priznanje u kulturi - Trijumfalna nagrada. Pored klasične muzike, Kisin je prikazao rusku i jidiš poeziju na svojim nastupima.

MILICA I MILAN SU NAJHRABRIJA DECA U SRBIJI! Vuk im je prvi komšija, a medved najbolji drug! Bude se u cik zore, a onda idu šumu!

Oženjen je Karinom Arzumanovom, nekada drugaricom iz detinjstva.

BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi