Koncert Jevgenija Kisina
Alo.rs
Koncert Jevgenija Kisina

Alo.rs

Koncert Jevgenija Kisina, Foto: Alo.rs

 

* Jevgenij Kisin je jedan od najcenjenijih pijanista današnjice

* Večeras je nastupao pred punom salom Kolarčeve zadužbine

* Poslednji put je nastupao pred beogradskom publikom 2006. godine 

Večeras je u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine nastupao čuveni ruski pijanista i virtuoz Jevgenij Igorevič Kisin. On je nastupao u okviru cilusa "Kolarac tvoj svet muzike".

Pročitajte još:

Kisin je već nastupao u Beogradu, isto u Kolarcu, 2006. godine. Tim povodom on je rekao:

- Još od prvog dolaska u Beograd, mislim da je to bilo 2006, osećam posebnu povezanost i sa samim koncertnim prostorom i sa publikom. Zaista me raduje što se vraćam na vašu scenu - rekao je Kisin novinarima.

Jevgenij Kisin

Alo.rs

Jevgenij Kisin, Foto: Alo.rs

Kisin je trenutno na velikoj evropskoj turneji koja se završava u martu iduće godine. Veliki ruski muzički genije je večeras svirao Betovena i samom tim se pridružio akciji proslave 250 godina od rođenja velikog kompozitora.

Jevgenij Kisin je rođen 10.oktobra 1971. godine. Godine 2002. postao je britanski državljanin, a izraelsko državljanstvo dobija 2013. godine. Međunarodnu slavu je stekao još kao dete, kada su ga mnogi smatrali muzičkim vunderkidom.

Jevgenij Kisin

Alo.rs

Jevgenij Kisin, Foto: Alo.rs

Posebno je upamćen kao sjajan izvođač dela muzičke epohe romantizma: Franca Šuberta, Frederika Šopena, Roberta Šumana, Franca Lista, Johanesa Bramsa i Sergeja Rahmanjinova, ali i Ludviga van Betovena, što smo večeras imali prilike da čujemo i vidimo.

Kisin je rođen u Moskvi, gde je sa šest godina već pokazao veliko umeće. U rodnom gradu je stekao osnovno i visoko muzičko obrazovanje. Završio je muzičku akademiju, a potom je nastavio sa usavršavanjem kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Jevgenij Kisin

Alo.rs

Jevgenij Kisin, Foto: Alo.rs

Dobitnik je velikog broja nagrada kako u Rusiji tako i u inostranstvu. Tu su tri Gremi nagrade i najveće rusko priznanje u kulturi - Trijumfalna nagrada. Pored klasične muzike, Kisin je prikazao rusku i jidiš poeziju na svojim nastupima.

Oženjen je Karinom Arzumanovom, nekada drugaricom iz detinjstva.

BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se