Kiša pljusak nevreme
Tanjug/Dragan Kujundžić

Nevreme je pogodilo Banovo brdo oko 19 sati, a na jednom snimku koji je objavljen vidi se kako reka vode nosi čoveka niz ulicu.

Pojedini sugrađani su pomislili da je upao u rupu od šahta, ali kako se navodi u kometarima, meštani su čuli da je čoveka bujica odnela na FMP.

Na ulicama su sinoć tekli potoci vode, automobili su na pojedinim ulicama "plivali", a saobraćaj u Radničkoj ulici je bio zaustavljen.

U Požeškoj ulici na Banovom brdu voda je izbacila sve šahtove i doslovno je nosila sve pred sobom, pa je nastao potpuni kolaps.

Kiša praćena gmrljavinom pogodila je i Voždovac, dok je na Zelenom vencu samo kratko padala slaba kiša.

Kod Ade Ciganlije slivali su se potoci niz ulice, a poplavljen je bio i beogradski Hipodrom. Negde je voda došla i do praga štala, dok su neke i potopljene.

Pod vodom su se našli i delovi Novog Beograda, a posebno je jak pljusak bio u blokovima blizu Save, dok je, sa druge strane, kod Ušća i u delovima ka Zemunu palo znatno manje kiše i ona je prestala nešto posle 20 sati. 

Komentari (3)

Petrovic P

16.08.2018 14:35

- Krajnje je vreme da se u Pozeskoj poveca propusna moc ulicne kanalizacije - narocito na mestima gde se ta ulica spaja sa Blagoja Parovica, Beogradskog bataljona i slicnim.

Miki

16.08.2018 15:44

Na Vidikovcu kiša nije stigla ni prašinu sa puta da pokupi,a Radnička i Požeška ulica nisu odatle ni 100 m vazdušne linije.Neverovatno

TANJA

16.08.2018 17:40

NEVIDJENO I NEVEROVATNO.Na Dorcolu nisam videla kap kise.Danas i juce umiremo od vrucine i zapare.