NOVE MERE DANAS ILI SUTRA! Brnabić: Prema brojevima od 8 sati jutros, čini se da ćemo imati još jedan težak dan!

Premijerka Ana Brnabić kaže da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mere za suzbijanje širenja korona virusa koje će biti uvedene.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Kako kaže u okviru Kriznog štaba postoje različita mišljenja šta bi bilo najdelotvornije u borbi sa kovid 19.

Da li poštujete mere protiv korone?

Ukupan broj glasova: 508

 • Da: 89% (453)
 • Ne: 11% (55)

"Danas ću imati sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da zajedno razmotrimo ustavnost nekih predloženih mera. Verujem da ćemo danas, eventualno sutra, izaći sa novim merama i one će svakako biti restrikrtivnije", rekla je Brnabić.

Da li ćemo ići na najrestriktivnije mere, kako je rekla, zavisiće od toga kaliko će danas biti novozaraženih, jer se zna da je utorak obično najteži dan.

Krizni štab
Krizni štab, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo", rekla je ona.

Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasniji, da se pišu mandatne kazne.

"Na žalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavoim. Te dve incijative jedna od Dveri, a druga od pokreta Živim za Srbiju", navela je ona.

Povezane vesti

 • Korisnik: zoks
  01/12/2020 - 10:01
  Ljudi, hitno uvodite moratorijum na 3 meseca, sve pare dadosmo za lekove i preskupu hranu, za grejanje a svi smo na bolovanja od 60 posto, HITNO
 • Korisnik: Bojana
  01/12/2020 - 09:56
  Obavezno zatvarati skole za malu decu..mali su slabog imuniteta brzo se prehlade.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi