Ana Brnabić
Tanjug
Ana Brnabić

Tanjug

Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Kako kaže u okviru Kriznog štaba postoje različita mišljenja šta bi bilo najdelotvornije u borbi sa kovid 19.

Da li poštujete mere protiv korone?

 

"Danas ću imati sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da zajedno razmotrimo ustavnost nekih predloženih mera. Verujem da ćemo danas, eventualno sutra, izaći sa novim merama i one će svakako biti restrikrtivnije", rekla je Brnabić.

Da li ćemo ići na najrestriktivnije mere, kako je rekla, zavisiće od toga kaliko će danas biti novozaraženih, jer se zna da je utorak obično najteži dan.

Krizni štab

Tanjug/Tara Radovanović

Krizni štab, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo", rekla je ona.

Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasniji, da se pišu mandatne kazne.

"Na žalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavoim. Te dve incijative jedna od Dveri, a druga od pokreta Živim za Srbiju", navela je ona.

Komentari (2)

Bojana

01.12.2020 09:56

Obavezno zatvarati skole za malu decu..mali su slabog imuniteta brzo se prehlade.

zoks

01.12.2020 10:01

Ljudi, hitno uvodite moratorijum na 3 meseca, sve pare dadosmo za lekove i preskupu hranu, za grejanje a svi smo na bolovanja od 60 posto, HITNO