Ana Brnabić
Alo!/Ana Paunković
Ana Brnabić

Alo!/Ana Paunković

Ana Brnabić, Foto: Alo!/Ana Paunković

* Ana Brnabić saopštila sjajnu vest za Lučane

* Stiže im pomoć u milionima

*  Isplatiće ugroženim porodicama

Ona je danas posetila opštinu Guča, koja je nedavno ponovo poplavljena, kao i opštinu Lučani koja je ranije takođe više puta bila poplavljena. Premijerka je novinarima rekla da je došla da proveri kako teku radovi i podsetila da je 11. juna ovaj kraj odmah nakon poplava posetio predsednik Aleksandar Vučić.

“To je samo nastavak posla koji je počeo 2014. Imamo sve manje poplavljenih područja. Lučani sada nisu bili poplavljeni, Guča jeste. Završili smo put Stanići-Bugračići-Belica koji je poplava odnela u Guči”, rekla je Brnabić.

Navela je da je do sada isplaćeno oko devet miliona dinara porodicama koje su ugrožene od poplava.

Brnabić je u selu Krstac obišla i pekaru u opštini Lučani u kojoj je nedavno bio i predsednik Vučić, a koja je bila potpuno uništena zbog poplave.

“Ovo je sigurno treći ili četvrti put u poslednjih nekoliko godina da su oni poplavljeni. Njima smo već isplatili pomoć, oni počinju da rade za vikend. Do kraja avgusta isplatićemo ukuno 50 miliona dinara pomoći porodicama”, najavaila je predsednica Vlade.

Pored toga, biće uloženo još 200 miliona dinara u sređivanje dodatno vodotokova, nasipa, bedema, ali i u rekonstrukciju škole u Guči za šta je predviđeno 150 miliona dinara.

Pored deonice puta Stanići-Bugarčići-Belica i pekare “Maksimil”, Brnabić je obišla i bedem na Bjelici, a prilikom obliska razgovarala je i sa građanima. Prenela je novinarama da su neki građani zadovoljni, neki nezadoviljni.

Ana Brnabić

Alo!/Vladimir Marković

Ana Brnabić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

“Da li treba jedno celo naseljeno mesto da selimo ili ne treba da selimo ipak zavisi od samih građana. Ne možemo da selimo ako nemamo odborenje od svih građana”, rekla je premijerka i poručila da će celo naselje u opštini Lučani biti zaštićeno bedom koji će biti izgrađen.

Do sada, kaže, nije mogao da bude izgrađen zbog imovinskih odnosa, ali sada su ti odnosi rešeni i “Srbijavode” kreću u raspisivanje tendera, tako da će početak gradnje kompletnog bedema početi sredinom avgusta, a ceo posao će biti zvaršen do kraja godine.

PROČITAJTE JOŠ:

 

“Time ćemo još dodatno osnažiti odbranu od poplava u Guči. Nastavljamo sve što je započeto od 2014. Nije to polavljeno 2014. i 2015. To je plavljeno i pre 50 godina i niko ništa nije radio. Od 2014. ulažemo više sredstava nego ikada da to rešavamo”, rekla je Brnabić.

Izrazila je zadovoljstvo što građani prepoznaju koliko je urađeno, lično zalaganje predsednika Vučića i Vlade, te navela da zahvaljući bedemu Bjelica u junu nije bilo plavljenja u Lučanima, niti je bilo plavljenja u namenskoj industriji “Milan Blagojević”.

“Mnogo je jača ta odbrana, ali idemo dalje”, dodala je Brnabić koja je Guču i Lučane posetila sa lokalnim rukovodstvom, direktorom Srbijavoda Goranom Puzovićem i direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem.

Brnabić je posle Guče i Lučana obišla i opštinu Požega.

BONUS VIDEO: