Brnabić o najnovijim podacima: Danas do 20 sati više od 400 zaraženih

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da je u ovom trenutku neophodna sabornost, kao i da će Vlada Srbije biti koaliciona.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Tanjug

"SNS je donela odluku odmah nakon izbora da svakako pozivamo nacionalne manjine da formiraju Vladu sa nama, videćemo do nedelje kada budem predložila, da li će to biti koncentraciona ili ne", navodi mandatarka buduće Vlade.

Biće to koaliciona vlada, u kojoj će učestovati SPS i SPAS, dodaje.

"Nije nam potreban apsolutno niko, čak ni partneri sa liste", objašnjava, ali dodaje da se ceo svet nalazi u vanrednoj situaciji, pa je zbog toga ova vlada koncentraciona, jer je sabornost u takvom trenutku neophodna.

Na pitanje zašto su nam potrebni izbori pre isteka mandata od četiri godine, ona odgovara:

"Svet će biti verovatno suočen sa još većom ekonomskom krizom".

Prema njenim rečima, Vlada će imati aspolutnu podršku u Skupštini, kao i svu moć da uradi ono što je neophodno.

Ona je gostujući na RTS-u istakla da je ograničen mandat ove vlade dodatna motivacija za sve da rade najbolje što mogu u predstojećoj teškoj godini.

Kaže da će biti dosta novih lica, ali nije precizirala koliko, objašnjavajući da se previše priča o tehnikalijama, iako je neophodno sada govoriti o izazovima koji predstoje.

"Uspećemo da imamo skoro 50 odsto žena, ne verujem da ćemo da 'dobacimo' do 50, ali biće blizu", navodi.

Do 20 časova više od 400 novozaraženih

"Danas imamo više od 300 novozaraženih, pratiimo sitaciju na dva sata, do 20 časova večeras smo imali više od 400 novozaraženih", navodi.

Broj će biti objavljen sutra, a broj od preko 400 je danas do 8 sati - objašnjava, naglašavajući da situacija mora ozbiljno da se shvati i da se prati iz sata u sat.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi