Branimir Nestorović
Printscreen/ Pink
Branimir Nestorović

Printscreen/ Pink

Branimir Nestorović, Foto: Printscreen

Nikada se nije više polemisalo o nečemu što još nije ni napravljeno. Reč je o vakcini protiv najnovijeg koronavirusa, a sa ovom pričom se obavezno povezuje i ime američkog milijardera Bila Gejtsa. 

Tako je dr Branimir Nestorović gostujući na televiziji naveo da potencijalnu vakcinu Bila Gejtsa, koju, kako kaže, nikad ne bi primio.

Bil Gejts

Youtube/Printscreen

Bil Gejts, Foto: Youtube/Printscreen

- Gejtsova vakcina je eksperimentalna, nikad je ne bih primio. Od 15 ljudi koji su je primili, troje ima vrlo ozbiljno komplikacije i potrebno im je bolničko lečenje - naveo je dr Nestorović gostujući na TV "Prva", a na pitanje šta je potrebno da bi on lično smatrao da je vakcina bezbedna, istakao je da generalno "prvo treba da se uverimo da će virus ostati".

Prema rečima dr Nestorovića, krajem januara su Grci rekli da kovid-19 ima veštački ubačena dejstva, to su potvrdili i drugi lekari širom sveta.

Rusija, korona

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

- Onda je izašao Montanje, on je nobelovac iz Francuske. Prošle nedelje se pojavio australijski rad koji je pokazao da se virus najlakše vezuje za ljudske ćelije, a ne za na mišje. Onda bi trebalo da se najviše vezuje za šišmiše, a ne za nas - rekao je on.

On je kazao da ne veruje da ćemo ikada saznati ko stoji iza toga, iako je biološko oružje zabranjeno. Dr Nestorović je kazao da ne zna odakle nam je došao virus, te da su oni koji su došli iz Italije imali najteži oblik kovida-19.

- Izgleda da smo mi imali S tip, to su i Kinezi rekli, koji je dosta slabiji.