Ko će kome, ako ne  svoj svome:  Obradović junior
Emil Čonkić
Ko će kome, ako ne  svoj svome:  Obradović junior
Ko će kome, ako ne svoj svome: Obradović junior, Foto: Emil Čonkić

 

Milisav Obradović je penzionisani građevinski inspektor, a procene govore da će za svoj rad u komisiji dobiti oko 70.000 dinara budući da će ovo telo biti u gotovo svakodnevnom zasedanju od trenutka kada budu raspisani lokalni izbori.


Aleksandar Maksimović iz SNS-a, uz ciničnu opasku da su na ovaj način predstavnici “Dveri” na najbolji mogući način potvrdili vlastiti slogan “Porodica na prvom mestu”, kaže da je postupak ove stranke apsolutno neprimeren.


- Ovo je bila lepa prilika da se malo poveća kućni budžet porodice Obradović jer svota od oko 70.000 dinara nije zanemarljiva. I pored toliko mladih stručnjaka za koje tvrde da se nalaze u njihovim redovima, oni su na odgovornu poziciju postavili penzionera, koji je pritom otac njihovog lidera. Krajnje degutantno. A puna su im usta morala i borbe protiv nepotizma u politici - naglašava Maksimović.
Boško Obradović ističe da je bio protiv imenovanja svog oca u izbornu komisiju, ali je to prihvatio na nagovor Gradskog odbora stranke.

Milisav Obradović
Milisav Obradović, Foto: V. Nikitović


- Odbor stranke ukazao je na ulogu Milisava Obradovića u izborima 2012. godine, kada je kao član ove komisije sprečio izbornu krađu. Takva krađa je onemogućena, a on je jedan od najzaslužnijih što su ti izbori prošli regularno u gradu na Moravi. Nakon toga je podneo ostavku u ovom telu. Ovoga puta, zbog njegovog iskustva i približavanja lokalnih izbora, prihvatio sam očevo imenovanje - objašnjava lider Dveri.


Šef čačanskih socijalista i predsednik gradske skupštine Veljko Negovanović podseća da u Čačku niko nikada nije dovodio u pitanje izborne rezultate, zbog čega je obrazloženje Boška Obradovića nazvao demagogijom.


- Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da je neko iz druge političke organizacije postavio svog oca u Gradsku izbornu komisiju. Taj bi doživeo pravo političko čerečenje od strane predstavnika “Dveri”. To bi bila dežurna tema za politički obračun. Sve to govori o licemerju ove političke organizacije - kaže Negovanović i naglašava da je neistina da je Milisav Obradović podneo ostavku u Izbornoj komisiji 2012. godine, već mu je mandat automatski okončan nakon završenih izbornih radnji.

 

Pokretom vlada porodica Obradović

- Prosto je neverovatno da od tolikog broja uglednih, priznatih, školovanih članova sa kojima se “Dveri” hvale niko drugi nije imao da pupuni mesto člana izborne komisije do tate Boška Obradovića. Ovo je dokaz da porodica Obradović vlada Pokretom “Dveri” - izjavio je Milan Draškić iz Nove Srbije.