Patrijarh Pavle
EPA
Patrijarh Pavle

EPA

Patrijarh Pavle, Foto: EPA

 

* Da je živ patrijarh Pavle bi sada napunio 105. godina

* Mnogi vernici su u teškim trenucima upravo od njega tražili pomoć i kako sami kažu duguju mu večnu zahvalnost

* Bosa Vojvodić došla iz Melburna na patrijarhov grob 

 

Da je živ, patrijarh Pavle bi sada napunio 105. godina! Brojni vernici koji su ga još za života proglasili svecem juče su, na dan njegov rođenja, došli u Manastir Rakovica kako bi se pomolili na njegovom grobu. Mladi, stari, bolesni, oni koji strepe i koji se mole tražili su spas za svoje probleme. A oni koji su svedočili čudima jer im je najvoljeniji srpski patrijarh uslišio molitve, došli su u manastirsku portu da mu odaju počast.

Srbi obeležavaju veliki praznik: Ovo su reči koje treba da izgovorite za zdravlje

AUTOR: Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 11.09.2019. 07:39 Veliki i poštovan svetac u narodu Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, Foto: Alo.rs Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Ovaj praznik u našem narodu poznat je i kao jesenji Sveti Jovan ili Jovan Glavosek i izuzetno se poštuje.

 

Jedna od njih je i Bosa Vojvodić (60), koja je čak iz Melburna došla kako bi mu se lično zahvalila jer joj je bukvalno spasao život. Ona je, naime, pre godinu dana bila u teškoj depresiji, a u noći kada je nameravala da digne ruku na sebe Pavle joj se predskazao.

- Odjednom, osetila sam njegovo prisustvo, kao da je stajao pored kreveta. Poručio mi je da je uz mene, da se molim i da mu verujem. Dotad sam u nekom beznađu nekoliko puta smišljala kako bih oduzela sebi život, a od tog momenta, kada mi je Pavle poručio da će sve biti dobro, nikad više nisam ni pomislila na tako nešto. Tu noć, sećam se da sam zaspala u suzama od iznenađenja i šoka, sve mi je bilo pomešano... Ujutru sam se probudila kao druga osoba, nasmejana i raspoložena. Neka mu je laka zemlja - ispričala je ona za Srpski telegraf.

Pročitajte još:

 

Kako kaže Bosa, ona je Pavla upoznala prilikom jedne njegove posete Australiji, gde ga i dan-danas naši ljudi obožavaju i često pominju.

Dok je bio živ i deca su mi bila mala, jako su ga volela - da popričaju sa njim i da se pomole. Bio je toliko drag i dobar, pravi svetac. Danas sam ovde na njegovom grobu da mu zahvalim na svemu što je učinio za mene - objasnila je ona i poručila svima koji su u problemu da veruju u nekoga ili nešto, što im daje snagu.

Bonus video: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!