Jovana Jeremić-Milošević
Jutarnji Program TV HAPPY
Jovana Jeremić-Milošević

Jutarnji Program TV HAPPY

Jovana Jeremić-Milošević, Foto: Jutarnji Program TV HAPPY

Jovana Jeremić-Milošević ,voditeljka jutarnjeg programa na TV "Happy" ugostila je u svojoj emisiji Nebojšu Milosavljevića,advokata, Božu Spasića, nekadašnjeg službenika DB-a, Iliju Životića, člana Internacionalne policijske organizacije i Veselina Dželatovića, autora knjige "Srpsko srce Johanovo" po kojoj se snima film o tgovinini organa srpskih zarobljenika na Kosovu.

Nebojša Milosavljević istakao je na samom početku emisije, kako je važno da ovdašnji mediji prenesu viđenje zapadnih medija, kao što su "Gardian" i ostali američki portali.

Nebojša Milosavljević

yt/ Jutarnji Program TV HAPPY

Nebojša Milosavljević, Foto: yt/ Jutarnji Program TV HAPPY

- Zašto naša javnost nije upoznata sa time da Gardijan i američki portali pišu o Tačiju kao o velikom zločincu?- upitao je advokat i napomenuo da je to najveća tema u svetu.

- Naime Džon Vilijamson, ugledni američki diplomata, tužilac u Hagu 90-ih, je kao glavni pravnik "EULEKSA" vodio istrage o stravčinim zločincima Albanaca nad Srbima. U našim medijima se te žrtve vode kao nestali Srbi, ali ti Srbi su nažalost kidnapovani i  mučeni. Na kraju su im vađeni organi, na severu Albanije, i prodavani širom sveta- rekao je Milosavljević i podsetio da se na tim zločinima stvarla lažna država Kosovo.

Boža Spasić rekao je da je Tači bio predmet njegovog praćenja.

- Radio sam u službi Državne bezbednosti i pratio sam aktivnost albanske migracije. Hašim Tači je švajcarski đak, preko švajcarske komunističke partije koja je imala tri Švajcarca i 33.000 Albanaca, dobio je azil u toj zemlji. Da bi dobili azil svi su se oni upisivali u tu partiju - ispričao je Spasić u čijim rukama se nalazi izveštaj nemačke obaveštajne služne "BND".

Boža Spasić u rukama drži izveštaj

Yt/ Jutarnji Program TV HAPPY

Boža Spasić u rukama drži izveštaj "BND", Foto: Yt/ Jutarnji Program TV HAPPY

Spasić je istakao da se ime Hašima Tačija u tom izveštaju pominje puno puta.

- U izveštaju se nalazi analiza kriminala i aktivnosti na Kosovu i u zapadnoj Makedoniji. Čak na 33 mesta u ovom izveštaju se pominje Hašim Tači, što samo potvrđuje koliko je to ime bilo značajno u projektu mafije, kriminal i trgovine ljudskim organima.

Na pitanje voditeljke o podacima kojim raspolaže njen gost Ilija Životić je pokazao poternicu na kojoj je Tači.

- Mi smo kao služba kasno krenuli da se bavimo Tačijem. Služba se na Kosovu i Metohiji bavila Haradinejem, koji je tada bio najopasniji kriminalac sa 107 krivičnih prijava sa elementima nasilja, pucnjava, otmica. Na ovoj potrenici je Tači osuđen zbog napada na policijsku stanicu u kojoj je šest policajaca ranjeno a jedan je poginuo. Ovaj sud u Hagu, gde se njemu sudi, nije onaj haški tribunal koji je sudio za Bosnu i krajinu. To je sud iz Prištine, izmešten je u Hag iz bezbedonosnih razloga. U optužnicu ne možemo da imamo uvid jer ona nije potvrđena. Krajem aprila je podnet zahtev za tu optužnicu, on još nema krivično pravni status osimnjičenog- rekao je Životić.

Ilija Životić u rukama drži poternicu Hašima Tačija

Yt/ Jutarnji Program TV HAPPY

Ilija Životić u rukama drži poternicu Hašima Tačija, Foto: Yt/ Jutarnji Program TV HAPPY

On je takođe naveo još jednu zanimljivost u vezi optužnice Hašima Tačija.

- Zanimljiv je rok kada ističe ta optužnica. Ona ističe kada su izbori u Sjedinjenim američkim državama - istakao je Ilija Životić.

Nebojša Milosavljević, ističe da je kosovska vlada napravila sporazum sa nigerijskim vlastima a da je i taj sporazum verovatno deo optužnice.

- Prijatelj Hašima Tačija je nigerijski multimilijarder Rohas Okoroča, vlasnik fabrike beba. Okoroča je vadio hormone i organe deci, a onda ih prodavao bogatašima iz celog sveta kako bi oni podstakli svoju potenciju i vitalnost u starim godinama, a u celu priču je upletena i teroristička organizacija "Boko-Harem". Kosovska vlada je napravila tajni sporazum sa nigerijskom oko izgradnje nuklearke, a taj sporazum je najverovatnje paravan za prodaju organa. U svetu se piše da je Tači zbog situacije u Nigeriji pozvan u Hag. Ja verujem da ni sam Tači ne zna šta mu se  sve stavlja na teret. Jedan nigerijski lekar je predložio da on izađe u javnost i zainteresovanima pruži dokaze o kriminalnim aktivnosti Hašima - objašnjava Milosavljević i navodi da su i neke zemlje bivše Jugoslavije uključene u to.

Veselin Dželetović, autor knjige po kojoj se snima film o kidnapovanim srpskim žrtvama na Kosovu kaže da je kniga nastala nakon što je upoznao Nemca koji ima srpsko srce.

- Sve je krenulo 2004. godine kada sam upoznao Nemca koji ima srce kidnapovanog Srbina sa Kosova i Metohije. On je u Srbiju  došao da sazna ime i prezime osobe koja mu je donirala organ - rekao je pisac i dodao da su naši ljudi verovatno bili primorani da potpišu donorski papir.

-Izgleda da su naši stradalnci morali da potpišu neke papire da su donori organa. On je hteo da da pare porodici čoveka koji mu je omogućio da nastavi da živi. Toliko sam bio dirnut time da sam celu knjigu napisao za samo dva sata. I danas se pitam da li sam to ja pisao ili je neko pisao kroz mene- prizanje Dželatović.

Veselin Dželetović

Yt/ Jutarnji Program TV HAPPY

Veselin Dželetović, Foto: Yt/ Jutarnji Program TV HAPPY

Autor knjige navodi da tajne službe imaju podatke o trgovini, ali ćute. 

- "BND" nemačka obaveštajna služba ima podatke o tome i upućeni su sa svim dešavanjima na Kosovu, ali zbog svojih interesas ćute o tome i ne žele da pričaju - rekao je pisac.

- Nemac je mislio da je dobio srce od donora, ali kada su mu rekli da je na listi čekanja poslednji, prišao mu je kordinator operacije, koji je verovatno bio u dosluhu sa Albancima i rekao da srce može da se kupi. Neznajući šta se iza toga odvija on pristaje. Kasnije je usvojio sina čoveka koji mu je donirao srce- ističe  Dželatović.

Boža Spasić navodi da je cela akcija krađe organa bila dobro organizovana.

- Bolnice u kojima su se presađivali organe su se nalazile na brodovima. Helikopteri su sletali na skupocene jahte. Tu su se odvijale najskuplje operacije. To je bila kao samousluga organa, mogli ste samo da naručite organ i odmah bi vam bio donesen. Novac se uplaćivao na račune Tačija, Haradinaja. Kod mene je 94. ili 95. godine, došao Nemac i dovezao "ševrolet" koji je rekao da će zameniti za organ. Kasnije sam saznao da je dobio bubreg u Nemačkoj dobijen sa Kosova - kaže Spasić. 

Celu emisiju možete pogledati u snimku na Jutjubu.

Komentari (1)

deda

01.08.2020 17:20

Hoce li uskoro doci kraj toj siptarskoj bagri a i onima koji ih jos uvek podrzavaju.Svet treba da sazna pravu istinu a ne lazi zapada.