Bolnica
Tanjug/Filip Krainčanić
Bolnica

Tanjug/Filip Krainčanić

Bolnica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na proslavi je prisustvovalo više od 200 najeminentnijih ličnosti iz tog dela Bosne, ali i još jedan srpski državljanin, direktor fabrike iz naše unutrašnjosti, koji je u tom trenutku navodno već bio zaražen koronavirusom, što je, nažalost, saznao tek kasnije, pošto nije imao simptome i ima lakši oblik zaraze. Na proslavi je pevala poznata pevačica Hanka Paldum.

Vozač preminuo

I pevač zaražen

- Ljudi koji su u poslu s naoružanjem, ali i ne samo oni, 11. marta okupili su se u jednom hotelu u Konjicu kako bi proslavili 70 godina fabrike „Igman“. Prvo je održana svečanost, a kasnije je u jednom lokalu bila žurka. V. P., ali i još jedan Srbin - direktor, koji pozitivan na koronavirus, nisu stigli na zvaničnu manifestaciju, ali su se pojavili na zabavi. Taj Srbin tada nije znao da je zaražen i nije imao nikakve simptome - kaže dobro obavešteni izvor Kurir i dodaje:

Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije

Alo / Masanori Jošida

Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije, Foto: Alo / Masanori Jošida

Prema pisanju bosanskih medija, afterparti koji je u Konjicu održan nakon što je obeležena 70. godišnjica kompanije „Igman“ bio je, kako se veruje, inicijalna kapisla za širenje virusa korone u BiH. Klaster povezan sa ovim događajem raširen je po celoj BiH, od Sarajeva do Mostara, a samo u Konjicu registrovano je 17 zaraženih.