Bečići, plaža i šetalište
Alo!/M.Ž.
Bečići, plaža i šetalište

Alo!/M.Ž.

Bečići, plaža i šetalište, Foto: Alo!/M.Ž.

Mesto koje zapljuskuju talasi čiste, tamnoplave slane vode. Mesto koje osim Boke Kotorske može mirna srca da ponese epitet “lepotica Jadrana”. Mesto koje je od Majamija udaljeno samo tri kilometra. Dobro, od balkanskog Majamija, ako baš volite da cepidlačite… Mesto koje je poput instant kafe “tri u jedan” - pruža vam mogućnost da pored ovog, možete da obiđete još dva letovališta.

Nećete pogrešiti ako odlučite da odmor provedete u crnogorskom letovalištu Bečići. Prema zvaničnim podacima, ovo mesto koje je dobilo ime po jednoj porodici koja je pre mnogo godina naseljavala tu teritoriju, važi za jedno od najlepših letovališta u Crnoj Gori.

Zaista je tako… Čist turistički gradić, koji pored vrlo malog broja lokalnog stanovništa leti vrvi od srpskih i ruskih turista, čisto more, peščana plaža sa ponegde sitnim kamenčićima, dugačka oko dva kilometra. Idilično i romantično mesto za mlade parove, kao i za porodicu sa decom, a ukoliko ste baš željni buke, gradske buke i gužvanjca i noćnog provoda, možete prošetati u tri kilometara udaljenu Budvu (čitaj, balkanski Majami, sa početka teksta).

Takođe, za one kojima dosadi da sedam ili 10 dana budu stacionirani na jednom mestu, mogu da prošetaju i do obližnjih Rafailovića, koji su plažom povezani sa Bečićima i često kada se zapričate, ne osetite da ste napustili jedno i prešli u drugo mesto.

Duž cele prelepe peščane, dva kilometara dugačke plaže, prostire se i isto tako veliko šetalište. Kada kročite na pločnik ovog šetališta, ukoliko krenete udesno i nastavite do samog kraja, doći ćete u Budvu, dok u slučaju da odete levo, u jednom trenutku ćete ući u Rafailoviće (čitaj, instant kafa “tri u jedan”, sa početka teksta).

O prelepim restoranima, kafićima, zanimacijama po plaži i ulicama Bečića nema potrebe trošiti reči...

 

Dakle, sve ono najlepše što jedno primorsko mesto ima da ponudi svojim gostima. Međutim, postoji jedna stvar koja bode oči - moraćete baš da imate sreće sa smeštajem.

Naime, pisac ovih redova nije je baš imao kada je sa svojom voljenom odlučio da iznajmi studio za dve osobe u jednoj vili u ovom mestu.

Ne mora da znači da su svi smeštaji takvi, ali ovaj je bio manje-više očajan. Doduše, vila spolja prelepo izgleda, unutra je takođe zadovoljavajuće, ali najveće razočaranje bila je neljubaznost domaćina koji se nisu udostajili da svojim gostima menjaju posteljine i peškire. Ni jedan jedini dan!

Očekivano je bilo da bar svaki drugi dan dobijemo novu posteljinu i peškire, ali kada je prošlo tri dana na letovanju i osvanuo četvrti, proverili smo da vidimo zašto sobarica uopšte ne kuca na naša vrata.

Kada smo otišli da proverimo, sačekalo nas je novo iznenađenje i razočaranje. Na uramljenom papiru u holu ove vile, pored kućnog reda i drugih uputstava, pisalo je neštoi što nas je zaprepastilo. Da parafraziramo, pisalo je nešto u smislu: “Ukoliko gosti žele d aim redovno menjamo posteljine i peškire i da dodatno čistimo njihove sobe, moraće preko već uplaćenog aranžmana da doplate još 15 evra”.

Zar toliko košta taj “luksuz” menjanja posteljina u jednog ugostiteljskom objektu? Zar ne bi trebalo da se podrazumeva da svojim gostima promenite čaršave i peškire? Zar vi to kući ne radite? Spavate li 10 dana na jednoj posteljini i brišete li se isto toliko dana jednim velikim i jednim malim peškirom?

Taj bezobrazluk domaćina u jednoj vili na vrhu Bećića tera sve turiste i potencijalne goste ovog objekta da se zapitaju ne samo da li će uplatiti aranžman u ovoj vili, već i da li će uopšte posetiti Bečiće narednih godina.

Šteta jer je bačena mrlja na ovako prelepo mesto. Nadamo se da nisu svi objekti u Bečićima takvi (ne računajući luksuzne hotele za koje verujemo da su par excellence) i da su gazde drugih vila malo ljubaznije i brižljivije za svoje goste.

Ne znamo da li ćete se posle ovoga odlučiti za Bečiće ovog leta ili nekih narednih godina, ali autor ovih redova svakako će dobro razmisliti, jer “koga zmija ujede, plaši se i guštera”.

Jedno je sigurno, čak i da ponovo odemo u Bečiće, znate već gde nikada više nećemo odsesti, niti ćemo uopšte uzeti u razmatranje mogućnost boravka u ovoj vili. Za druge objekte valja se dobro raspitati pre nego što se preseče.

Komentari (42)

Wera

19.08.2018 14:09

Bili prošlog leta....katastrofa, prljavo, plaže neodrzavane, smece, mačke po restoranima.....potrošili gomilu novaca za ništa...hotel nikakav.....mi Srbi više ne treba da idemo u CG, nije to za nas, opasno po zdravlje.....

zectravel11@gmail.com

19.08.2018 16:05

@Wera - ma da u srbiji sve cisto kao u scandinaviji ciste reke bg cist i ostali gradovi o fekalnim kanalizacijama po rekama i potocima no coment.

Wera

19.08.2018 19:25

@Wera - Za razliku od CG, mi još uvek imamo kanalizacionu mrežu, sto je za vas još uvek misaona imenica. Zao mi je ako ste bili u Srbiji na letovanju “na moru” i zatekli takvo stanje kao mi u CG, ali zaista to više niti je ona CG gde smo nekada letovali, niti su to ljudi koje smo nekada poznavali....

ccc

20.08.2018 07:47

@Wera - bg nema kanalizaciju ova obodna naselja kao turska kasaba.to vazi za veci deo srbije npr divcibare i planine nemaju kanalizaciju pa sve ide u potoke. cg je uradila vodovodnu i kanalizacionu mrezu duz primorija.

goran

19.08.2018 14:10

ajde u redu za bechice,rafailovice, budva ali sta ima lepo u boki kotorskoj noje mi jasno ...sem starog grada, i prelepih jahti...nemojte to da uporedjujete sa plazom i morem, to je kao nebo i zemlja..

Crnogorac direktor u Bg

19.08.2018 14:54

@goran - Lijepa je Srpska Boka može Bosfor da zasrami!... Nemaš ti pojma druže...

Jasna

19.08.2018 15:00

@goran - Pa vi stvarno ne poznajete Boku. Šteta

Vidovnjak

19.08.2018 14:15

Da autor ovog teksta nihe bio skrtica i da je dao malo vise para mogao je da letuje u bivsem nafta gasu sada hotel becici pa bi video sta je ljubaznost stalno nasmejano osoblje , svakodnevno menjanje peskira sredjivanje sobe , menjanje posteljina obroci na bazi svedskog stola, ogromno dvoriste sa raznim zanimacijama hotelska plaza . Verujte mnogo vise se isplati pun pansion nego apartman . Kostalo me je oko 300 € po osobi sa prevozom i to na rate . Nije cudo sto ovaj kuka .

mia

19.08.2018 14:17

Ni u Grckoj ne menjaju posteljinu. A jednom smo iznajmili apartman gde je ni nije bilo.Ipak nije mi palo napamet da ih pljujem.Lepo smo se priveli. Ja sam bila ponela od kuce.

Sasa

19.08.2018 14:18

Ja ih ne volim, ali mi kazite ko i u svojoj kući menja posteljinu svaki dan?

Mirkica

19.08.2018 15:39

@Sasa - Ma da svi se nesto kao pravimo fini..posteljina se i kuci menja jednom u 7 dana.zasto?zato sto se redovno tusiram i perem i menjam pidzsme i uvek cista legnem..

Turista

19.08.2018 14:40

A sada stvarnost...stroka na sve strane, prljavstina na plazi svuda, voda je cista samo ujutru ako ne racunate kanalizaciju koja se izliva i ne vidi se odnosno razlikuje se od popodnevnih tradicionalnih ulozaka kora od banana i lubenica i ostalog smeca.

Gaga

19.08.2018 16:38

@Turista - Cekajte, da li zaista govorimo o istom mestu? Ceo mesec sam u Budvi, menjamo plaze (Becici, Jaz, Slovenska) i svuda je cisto! More lepse nego ikad, prozirno, nema ni onih travuljina kao nekada.... kanalizaciju su odavno resili tako da su vam price o tome zastarele. Smece za sobom ostavljamo mi, gosti! A preskupo jeste, bezobrazno skupo.

duh

19.08.2018 14:53

Ja sam tamo proveo 12 godina radeci i leti i zimi. Niko ne menja posteljinu svaki dan. A da u ponosni to jesu. Bio sam u vise zemalja ali mislim da precenjuju svoje smestaje i svoje mogucnosti. Ipak je to monte negro0

YZ

19.08.2018 15:19

Bio,video i NIKAD ME VISE NECE VIDETI CG.Obisao celu.Ta ne ljubaznost,ta prljavstina,bezobrazluk,problem sa vodom,a sto je najgore,preskupo,kao da je sve od zlata.Idite tamo, i treba da vas sikaniraju,kada nam je obraz djon.Bogate se preko nas,a zabijaju nam noz u ledja.

Mina

19.08.2018 17:09

@YZ - Bila u Grčkoj obijen auto u sred dana u Solunu. Hvala nikad vise

Tijana

19.08.2018 18:14

@YZ - NELJUBAZNOST.

Dora

19.08.2018 15:55

Nikad,ali nijednom,mi nije bilo loše u Crnoj Gori.Gde god sam otišla,bilo je zadovoljavajuće.Uostalim,koliko para,toliko i muzike.Idite u Tursku i Grčku,ili Egipat i Tunis,tamo je ol inkluziv,ali i puno skuplje

Realista

19.08.2018 17:15

Sve gospoda do gospode...Sve vam nesto verujem da i kuci svaki dan menjate peskire i posteljinu...Osnov je da se posle plaze okupate u kupatilu gospodo,a ne da legnete u krevet uprljani od peska. Godina letujem tamo i nikakvih problema nisam imala, a ako mislite da ce neko da vam "peva uspavanku" jer ste vi zaboga PLATILI, pa to necete nigde dobiti, osim ako uplatite neki aranzman od par hiljada eura!

Zoran 52

19.08.2018 18:13

@Realista - Mali je tih u Srbiji koji jedan peškir koriste 10 dana,u Montenegro je to verovatno normalno.

slobodan

19.08.2018 18:28

@Realista - Netreba puno da trazi i za manje para moze dobiti puno puno puno bolji i kvalitetniji smestaj nego u crnoj gori.

???

20.08.2018 02:23

@Realista - Hajde djetickinjo, nasa "braca" bi volela da im Srbi uplate aranzmane , ali , da im ne dodju. Zbog njihove" ljubaznosti" , zbog toga da ti naplate sve zivo ( jos malo pa i koliko puta si udahnuo njihov vazduh ), ja tamo ne idem 20 godina , niti cu. Neka " braca " nauce od Egipcana , Grka, Turaka, Tunizana ...malo o turizmu i sta je to turisticki gost !

ciki

19.08.2018 17:27

Ljudi, pročitajte tekst malo bolje... Autor nije rekao da treba SVAKI DAN da se menja posteljina niti je to trazio, već je problem što NIJEDNOM nisu promenili posteljinu za 10 dana... Složićete se da to nikako nije u redu i da bi trebalo da promene bar jednom ili dva puta za to vreme

Coja

20.08.2018 02:21

@ciki - Hteo je svaki drugi dan da se menja posteljina i peskiri

becici majka

19.08.2018 17:42

Brale,da se nisi stis'o za smestaj,mozda bi i imao vode za tusiranje.Ovako si letovao u "Vjesticama". 15 godina letujem sa porodicom u istim tim Becicima i nikad nisam imao slicnih problema

Millle

19.08.2018 18:50

@becici majka - O kakvom ti stiskanju pises, covek govori o letovanju, a inace, gde je otisao, dobro je i prosao.

goran

19.08.2018 22:33

@becici majka - samo ne znam gde letujes...pre 15, 20 god.ok a sada sve bre okupirano nemas gde auto da ostavis, za plaze i naplacivanju glulosti bezi bre

Srba

19.08.2018 18:07

Idi u francusku pa vidi posto je da ti menjaju postelinu u apartmanu.hoteli su klasa za sebe ne poredite privatan smestaj i hotel.kolko para tolko muzike bilo gde na svetu.

sonjogisan

19.08.2018 23:41

@Srba - Bogami, bila sam u vise navrata u Francuskoj i MENJAJU I PESKIRE I POSTELJINU S V A K I DAN, i to za mizerne svote. Sorry, ali zaista je tako ?

Zoran 52

19.08.2018 18:11

Braćo Srbi, uplatite letovanje u Montenegro i nemojte ići dole,to oni žele. Grčka je za njih savršenstvo,sve je podređeno gostu.

Zoran 52

19.08.2018 18:23

Druđe Zec turist,nije reč o čistoći grada već o smeštaju u apartmanu, čistoći mora koje plaćamo da se kupa i a na 20m od obale iz cevi izbijanju sveže fekalije,kao u Čorbinoj pesmi "U dolini reke Peka pliva g...o od čoveka. To su ekološki standardi najekološkije države na svetu.

Драагооољуб

19.08.2018 18:38

Ех, дошло време наопако, лепше те приме у Турској, него у Црној Гори!!

Darko

19.08.2018 19:11

Prvo uzeo si studio apartman u nekoj kuci, a ne pun pansion u hotelu. Drugo, to menjanje posteljine neces dobiti u Hrvatskoj za isti smestaj, ni u Neumu. Trece, ne znam da li uopste ta vrsta smestaja ima tu uslugu jer ja je nisam imao nigde. U Crnoj Gori idem u hotel i sve je pet. U Hrvatskoj je more najbolje, u BiH cene, a srbuje se u Crnoj Gori.

Mile

19.08.2018 20:22

Nije mi jasno da nasedate na ovakve tekstove i jos komentarisete, svakog leta ista prica. Becici su extra i icicu i sledece godine

fan-ste

19.08.2018 20:37

Braćo Srbi i sestre Srpkinje ne idite tamo!

Dalke

19.08.2018 20:47

E jbg... strašno... "da li vi i kući spavate u jednoj posteljini 10dana??". Većina Srba posteljinu menja bar 3x dnevno... a u EU je standard i do 6x dnevno.. reporter ne piše da se kanalizacija izliva u more, nego o posteljini... promašaj

Ja

19.08.2018 22:30

Nešto ste pobrkali. U kom privatnom smeštaju se menja posteljina za vreme letovanja. U 99% slučajeva ne, ne računam peškire. PA DA LI VAM U HOTELU MENJAJU POSTELJINU... NE. Nikada nisam bio duže od sedam dana u hotelu, ali ni u unostranstvu, a ni u C. G. nisu mi menjeli posteljinu, osim na izričit zahtev. PUN MI kofer ovih razmaženih koji, a 250-300 eura hoće luksuz kao iz časopisa. Gospodo, ako hoćete sve potaman, porodica ne može letovati ispod 1500-2000 evra.

goran

19.08.2018 22:31

koja bre boka izvikana samo ...kotot sljam zivi, prljavstina, kanalizacija, nafta, travuljina, uzas zivi ni stoliv ni dobrota , plaze haos ako to mogu da se nazovu plaze betoni i dokovi ajde bre, samo nama najblize i najbolje grchkaaaa. a sto se lopova tiche ima ih svuda, manje ce da mi ukradu u kolima nego crnogorski konobari...i lenchuge

ccv

19.08.2018 22:33

ima kanalizaciona mreza i vodovodna uradjena na cg primoriju ali zato ni neke bg opstine je nemaju. evo divcibare primer direkt u potoke. ima toga koliko hocete u srbiji. mislim da se preteruje vise zbog politike a inace dosta srba tamo izdaju apartmane .pa nije srbija scandinavija a cg uzbekistan. malo ga preterujete svi.

poks

19.08.2018 22:37

pla srbistana su montenigersi pola kosovari nostalgija je to

Ivka

20.08.2018 01:34

Ziva istina,jos smo zamolili gazde posto smo sa decom da nam daju novu posteljinu,da bi gazdarica drsko rekla lepo pise da ne menjamo. Inace uopste nije rec o stiskanju,cene su svuda manje vise iste.usluga u ovoj vili 0 bodova

TANJA

21.08.2018 02:14

Vile u Becicima nisu blizu mora.Iznad magistrale su.Tak da to ,po meni nije za decu.U Rafaivicima vile su pored mora.Kada krenete u ova dva mesta ponesite novac za lezaljke.Peskir nemate gde staviti.A jedna lezaljka je od 10 do 20 evra.Znaci ako vas je dvoje za 10 dana ponesite od 200 do 400 evra.Setanje stazom pored mora je dosadno.Uslut nema prodavnica.Plaze su vrhunski uredjene.Al zato vam treba svaki dan po 10 il 20 evra za jednu lezaljku.Menjanje posteljine je jeftino