Beba na pragu crkve
Privatna arhiva

Beba na pragu crkve

Privatna arhiva

Beba na pragu crkve, Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još:

 

Tihi plač bebe je čula prolaznica, koja živi u blizini crkve.

Dečak je dobro

Iz opšte bolnice u Užicu za „Alo!“ kažu da je beba primljena na odeljenje neonatologije juče oko 7.45 sati.

- Beba je dobro. Dečak je, težak tri kilograma, u dobrom opštem stanju, terminska beba. Pratimo mu stanje. Verujemo da je star svega nekoliko sati, ali će svakako biti sprovedeni pregledi - kažu u bolnici.

- Izašla sam iz zgrade oko pola sedam, povela sam psa u šetnju. Pas je zastao kod crkve, počeo da laje i da me vuče ka crkvi. Krenula sam za njim u portu, a onda na pragu crkve ugledala mali beli zamotuljak i u njemu bebu. Pošto se crkva i parohijski dom naslanjaju jedno na drugo, odmah sam otrčala do parohijskog doma i pozvala sveštenika Petra Lazića i njegovu suprugu - priča za „Alo!“" Nada Milošević iz Čajetine, koja je pronašla bebu.

-Sveštenikova supruga ostala je da čuva bebicu na pragu crkve, a otac Petar i ja smo otrčali do policije i bolnice. Ubrzo su stigli lekari i bebica je zbrinuta - kaže naša sagovornica i dodaje da su tek kasnije saznali da je u pitanju dečak, težak tri kilograma.

Kako kažu očevici događaja, sveštenikova supruga, pre nego što je Nada zakucala na vrata, spremala je svoju decu za vrtić, a kada je ugledala bebu ispred vrata, od silnog šoka pala je u nesvest.

 

Meštani kažu i da je Čajetina mirno mesto i da se ovakve i slične stvari nikada nisu dešavale.

Plač ostavljene bebe drugačiji

Dok brigu o napuštenoj bebi ne preuzme Centar za socijalni rad, ona se nalazi na odeljenju neonatologije u okviru porodilišta. Jedna od sestara u razgovoru za „Alo!“ otkriva da se plač ostavljenih beba razlikuje.

- Plač ostavljenog deteta je bolniji i duži. Ovaj plač kao da traži zagrljaj, ljubav - kaže ona.

Jedan od Čajetinaca misli da je beba ostavljena baš ispred crkve jer narod ima veliko poverenje u ovu instituciju.

- Još jedan razlog, koji svakako ne treba prenebregnuti, jeste i to što crkva u Čajetini nije pokrivena video-nadzorom. Sve druge zgrade, počev od opštine, Doma zdravlja, do Doma kulture, imaju kamere - objašnjava on i napominje da je bebu ispred crkve ostavio sigurno neko ko je tu činjenicu znao.

- Ipak, naspram crkve postoji objekat s kamerama, koje su zabeležile da se oko 5.50 ispred crkve zaustavio jedan stari „audi“ iz kojeg je izašla žena. Automobil se zadržao nekoliko trenutaka, a potom otišao - tvrde meštani.

Policija je juče tokom dana pregledala teren, a građani Čajetine su uvereni da će se vrlo brzo znati ko je na crkvenom pragu ostavio bebu koja nije imala snage ni pošteno da zaplače.

 

 

Komentari (2)

Manja

09.10.2018 22:09

Tuga! Ali, ima Boga. Koliko god je ne human i strasan gest,ostavljen je pred svetinjom-nije mu oduzet zivot,tako da se nadam da ce ga opet Bog pogledati i omoguciti dobar i srecan zivot.Srce malo,zelim ti svu srecu ovog sveta?

šone

10.10.2018 09:32

Biće on snaga i mišići možda bolje prodaje u životu.