Napad žene na Zelenom vencu
printscreen/facebook
Napad žene na Zelenom vencu

printscreen/facebook

Napad žene na Zelenom vencu, Foto: printscreen/facebook

 

Snimak nasilja na kom se vidi kako mladić plastičnom flašom udara u glavu devojku koja sedi, objavljen je na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ono što je zgranulo i šokiralo sve korisnike društvene mreže je to što niko nije reagovao da spreči mladića da "ćuška" devojku.

- Dakle, ovo se dešava oko 15 h na Zelenom Vencu usred Beograda. Prethodilo je pesničenje, vucaranje za kosu a onda i ovi nezgodni udarci, ponižavajući. Dve stvari su jezive. Prva je svakako nasilje, a druga je intertnost okoline i nedostatak reakcije na nasilje. Produžetak ovoga je nasilje u porodici, i crna hronika. E protiv toga se borimo - napisao je Pavle Bihali iz Pokreta Levijatan, koji je o objavio ovaj snimak.

 

Korisnici društvenih mreža oštro su reagovali na ovaj video, a Bihali je naveo da je autor snimka majka sa maloletnim detetom i da nije mogla nikako da pomogne nesrećnoj devojci u tom trenutku, ali da je dobro što je zabeležila dokaz o nasilju.

Komentari (3)

Nenad Š

17.02.2020 15:09

"..Ljudi stajali i nepomično posmatrali.." - Pitate zašto žmurimo na ovakva ulična dešavanja !? - Pored ostalog i zbog zakonskih budalaština "nužna (samo)odbrana" i "prekoračenje nužne (samo)odbrane" !! - I zbog beskorisne policije takodje...

milanzmix

19.02.2020 09:35

@Nenad Š - Čekaj,a da sam recimo sa slučajno tuda prolazio,video ovo i njemu učinio isto bio bih 1000% priveden... p.s.Prvo zakon treba zaista biti zakon (i naravno isti za sve),a nakon toga evo ja vam se krvlju kunem da ovakve stvari više ''NećeProlazitiKaoDoSada''!

milanzmix

19.02.2020 09:44

Čekaj,čekaj...A da sam recimo sa slučajno tuda prolazio,video ovo i njemu učinio isto,ko mi garantuje da ''ŠtitećiSlabijeg'' i sam ne bih dobio prijavu za napad?! A svi znamo da bih 1000% bio na min.30_DanaPritvora + Morao da platim troškove (A ODAKLE BRE,KAD NEMAM NI ZA HLEB)?! p.s.Prvo zakon treba zaista biti zakon (naravno isti za sve),a nakon toga evo ja vam se krvlju kunem da ovakve stvari više NIKADA ''NećeProćiKaoOvaSada''!