Balkan Trip
Balkan Trip
Balkan Trip

Balkan Trip

Balkan Trip, Foto: Balkan Trip

Na ovom kanalu možete saznati sve o najboljim etno odmaralištima, porodičnim domaćinstavima, luksuznim spa centaraima i elitnim hotelima. Ovo je prvi pravi turistički kanal zbog koga će te poželeti da spakujete kofere za putovanje!

Balkan Trip televiziju možete pratiti na: MTS Kanalu 134, HD 740, Supernova Kanalu 30.

U drugoj epizodi emisije "Turist expert" možete pogledati prilog o Kruševskoj republici.

"Nikola Karev je bio predsednik Slobodne Makedonije i Kruševa, kao glavnog grada. Tada se uspostavila državnost po prvi put, što je trajalo tačno deset dana. To je poznato kao Kruševska republika, jedinstvena slobodna teritorija za vreme turske vladavine na Balkanu".

"Ja sam prva generacija, to je započeo deda moje supruge, nastavio njen otac, a nastaviće i moji sinovi, biće četvrta generacija. Ovaj lokum se pravi stotinama godina", kaže gost emisije

On ističe da ratluk najradije ne kombinuje sa kafom, kaže da mu je najukusnije da jede samo lokum. Lokum se, kako kaže, može jesti ceo dan.

"Kruševo ima sve što treba da ima jedna ovakva destinacija, ali njegove preporuke su da je potrebno povećati kapacitete i dodati različite zabavne parkove, i slične sadržaje", zaključuje gost.