Redovi ispred Lidla, Lidl
Foto: ALO!
Redovi ispred Lidla, Lidl

Foto: ALO!

Redovi ispred Lidla, Lidl , Foto: Foto: ALO!

I dok su mnogi u najezdi kolona videli i potencijalnu opasnost za penzionere, naročito što su pre toga satima stajali čekajući da se vrata prodavnice otvore, gospođa Marija J. (82) iz beogradskog naselja Kumodraž potpuno iskreno priča za o svojim razlozima.

Svesna je, kaže, da je mnogima njen primer smešan i neshvatljiv, da je većina osuđuje ili na nju gleda kao na siromašnu, ali to je nimalo ne zanima. Naprotiv, sa osmehom i pomalo setno objašnjava za Kurir kako je to odrastati kao ratno dete.

Pročitajte još:

 

"Mog oca su streljali Nemci kad sam imala samo 5 godina, majka i ja smo ostale same. Moja mati je bila neuka žena, radila je kao krojačica i nije znala kako da nas prehrani, nije u tim strašnim godinama ni imala od čega. Hranile smo se godinama bonovima koje su Nemci delili, sećam se još tih plehanih posuda u koje su nam sipali jednu kašiku neke kaše i komad hleba, to je bilo sve za dan. Posle je bilo još gore", seća se sa suzama u očima baka Mara svog teškog odrastanja.

Kako dodaje, strah od nemaštine i gladi ostao je u nju ukorenjen poput sudbine. Nikada ga se, ni decenijama kasnije, nije oslobodila.

 

"Bogu hvala, radila sam, i muž mi je bio sposoban, prava glava porodice. Decu smo podigli i iškolovali, i oni sada rade i imaju svoje porodice, nisam ja bez dinara. Teško živimo, sve je to sklapanje kraja s krajem, ali ne mogu da grešim dušu da kažem da sam gladna. Nego eto, čula sam ja za Lidl i ranije, znam i da je mnogo jeftinije i zato sam i pošla tog jutra, a što da ne kupim, ne stavim u zamrzivač pa da jedemo posle? Zašto bih to isto plaćala na nekom drugom mestu i duplo skuplje? Nego što nisam očekivala da će to baš tako izgledati, ta tolika rulja da će da krene, maltene da nas pogazi... Nije posle bilo nazad, ali dobro sam prošla", ipak šaljivo završava ona.

 

 

Komentari (1)

Boki

20.10.2018 18:55

I opet je nemci iz lidla hrane...