Baka Božana
RINA
Baka Božana, Foto: RINA

Takvu sudbinu je doživela baka Božana iz sela Brajkovići kod Kosjerića, koja se plaši svakog sledećeg dana. Kuća u kojoj stanuje potpuno je propala i može da se sruši svakog trenutka i zatrpa nesrećnu staricu.

Meštani ovog brdovitog sela nisu mogli da gledaju kako pred njihovim očima u 21. veku jedno ljudsko biće ovako pati i rešili su da joj pomognu, organizovajući radnu akciju u kojoj učestvuju svi - bez izuzetka.

- Kuća u kojoj živi je neuslovna i samo što se nije srušila. Baka nema nikoga i jedino joj mi možemo pomoći kao komšije. Svako je dao koliko je mogao, ali nije to puno. Pokušaćemo da prepravimo postojeću šupu, ona je jedina zidana, ostatak kuće je blatara - rekao je Radosavljević Danilo, pokretač humanitarne akcije.

Spolja tuga, a kad se uđe u kuću još je tužnije. Zpalakao bi i kamen. Baka Božana nema ništa, vreme je uzelo svoj danak, pa su ovoj starici potrebni i šporet, krevet, bojler. Nema gde ni da se okupa, niti da skuva ručak.

- Strah nas je kako će dočekati ovu zimu i kako će preživeti. Moramo joj pomoći što pre možemo. Ovakvu sudbinu niko nije zaslužio. Ne treba njoj mnogo, samo dve male sobe i kupatilo - kaže Danilo i moli sve ljude dobre volje da pomognu baki Božani, ako mogu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 064/068-80-93. Uplate možete izvršiti na Broj računa 205-9011008220675-72 - donacije za adaptaciju kuće Aleksić-Brjakovići.

Pročitajte još:

Tagovi