SNEG ZAVEJAO PUT NA PEŠTERSKOJ VISORAVNI Automobil se preprečio na kolovozu, sve oči uprte u samo jednog meštanina (FOTO)

Osnovna škola "Sveti Sava" u MZ Bare obustavila je danas rad, jer zbog velikih snežnih nameta deca nisu bila u mogućnosti da dođu ni do centralne škole ni do isturenih odeljenja.

Sjenica, sneg, kola zima, zavejan auto, priroda, planina
Poprecen auto na pudtu do skole Foto: Rina

„Naša ustanova sa tri kombija, iz tri pravca, dovozi decu na nastavu, ali sneg nije očišćen i danas nastava ne može da se održi. Zvali smo opštinu i sutra krećemo sa časovima pa ko došao, došao”, rekao je dirktor Veroslav Radević.

Sjenica, sneg, kola zima, zavejan auto, priroda, planina
Veroslav Radević, Foto: Rina

Prema njegovim rečima zbog obilnog snega ne mogu da sahrane ni meštanina koji je preminuo, jedino da ga nose na rukama. „Ni glavnim regionalnim putem Sjenica - Bare - Kumanica ne možemo do škole. Čak smo i juče imali problem da vratimo đake, jer nam je vlasnik zemljišta konfekcije preprečio put vozilom, pa smo morali od te deonice drugim vozilima da ih razvozimo kućama”, kazao je Radević.

Sjenica, sneg, kola zima, zavejan auto, priroda, planina
Zavejani putevi na Pešterskoj visoravni, Foto: Rina

Sa druge strane Šebek Milun, vlasnik spornog dela puta, kaže da ima presudu suda da je put koji, iako se koristi decenijama, na njegovom imanju.


„Ja sam to pošteno platio, 15 godina su me tužili i sve tužbe izgubili. Ovuda treba da prolazi regionalni put ali ne kroz moje, i to je utvrdila komisija Puteva Srbije, već kroz drugi posed. Međutim da bi se ta deonica uradila potrebno je dosta novca zbog potpronog zida u dužini od 150 metara, pa im se to ne isplati. Ja sa tim nemam ništa. Rekao sam im da mi plate moje zemljište i da slobodno mogu da ga koriste, ali niti to hoće opština a ni Putevi. Boli me kao domaćina i čoveka da mi se toliko podmeće, iskeli su mi i vodu i struju, i moje preduzeće tu ne može ni da posluje”, kazao je Šebek.

Sjenica, sneg, kola zima, zavejan auto, priroda, planina
Nov sneg zadao probleme na Pesteru Foto: Rina

Prema njegovim rečima vozilo koje je juče bilo na put nije njegovo i to je policija i utvrdila.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi