Autobus
screenshoot/Youtube
Autobus

screenshoot/Youtube

Autobus, Foto: screenshoot/Youtube

Vozač autobusa Auto-transportnog preduzeća "Pančevo" šokirao je i doveo sve u opasnost, kada je, skrenuo u suprotnu traku usred raskrsnice.

PROČITAJ JOŠ:

Najverovatnije, prekršio je propise i ugrozio ostale učesnike u saobraćaju u želji da izbegne crveni putnički automobil koji je upalio sva četiri žmigavca na raskrsnici.

On je po svemu sudeći, procenio da neće uspeti da ga zaobiđe u raskrsnici, a da ne sačeka da se isprazni desna traka kako bi se prestrojavao.

Naime, beli autobus požurio je, besno zaobišavši ostrvo između traka u momentima kada se za suprotni smer gasilo zeleno svetlo, a za njegov, za pravo i skretanje ulevo, tek palilo.

PREPORUČUJEMO:

Vozač automobila koji se nalazio iza njega u neverici je snimio događaj koji se odvio na raskrsnici ulica Stevana Šupljikca i Oslobođenja. Snimak je objavio 6. februara na Jutjubu, bez navođenja tačnog datuma i vremena kada se odvilo.

Samo srećom, izbegnute su teže posledice i on je imao tu minimalnu pribranost da ih propusti, jer u istom trenutku sa njim kroz raskrsnicu prolaze dva šlepera.

Direktor ATP-a Bojan Bojanić za beogradske medije da će mere biti preduzete i da će se saznati koji vozač je u pitanju.

- Imamo 15 takvih autobusa, tu je garaža i svaki od njih barem jednom ili dvaput dnevno prođe tuda - rekao je on i najvaip suspenziju vozača.

Reagovao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji je osudio opasan potez vozača.

- Zaista sam zaprepašćen, nadam se da će saobraćajna policija i sudstvo reagovati pravovremeno i na odgovarajući način - napisao je on na Tviteru.