Auto škola
Promo
Auto škola

Promo

Auto škola, Foto: Promo

Ne samo da se omogućava upravljanje automobilom, već i priliku da se otputuje na željeno odredište, efikasnu svakodnevnicu i mogućnost planiranja obaveza za kratak vremenski rok. Vožnja pruža mnogo koristi i jednostavno je prednost odlučiti se za polaganje ovog ispita.

Odlazak na putovanje – zimovanje, letovanje ili turističke posete, veoma je jednostavno kada se raspolaže sopstvenim vozilom. Organizacija je jednostavnija, prevoz fleksibilan, a mogućnost ispunjenja želja neograničena. Upravljanje vozilom donosi prednosti, a zahteva učenje i posvećivanje pažnje ovladavanju tehnikama sigurne, bezbedne i pouzdane vožnje.

Auto škola stvara vrhunske i sigurne vozače

Današnja obuka za vozače u određenoj meri se razlikuje od obaveza i elemenata koji su postojali pre nekoliko godina. Prema najnovijoj zakonskoj proceduri, auto škola Novi Beograd, kao i za sve druge lokacije, obučava vozače u nekoliko odvojenih celina savladavanja sveobuhvatnog procesa upravljanja vozilom B kategorije. Prvenstveno je obaveza kandidata da završe deo teorijske obuke u trajanju od ukupno 40 časova po 45 minuta, od toga je minimum 30 časova teorije i 10 časova posvećenih vežbama.

Kada se položi teorijski deo ispita koji važi godinu dana, auto škola Novi Beograd u skladu sa propisima pristupa praktičnom obučavanju vozača, što je ukupno 40 časova vožnje na gradskim i prigradskim ulicama. Neizostavan deo obuke koju sprovodi auto škola Novi Beograd, kao i sve druge, jeste polaganje prve pomoći.

Krovni koferi zahtevaju obazrivost tokom vožnje

Sve češći izbor za putovanje koje će putnike rasteretiti stvari i putnih torbi, jesu krovni koferi. Oni se biraju za svaki vid odlaska na putovanje, ali zahtevaju opreznu i sporiju vožnju nego kada ovaj vid kutija za odlaganje stvari nije deo krovova automobila. Razlog tome je što sami po sebi imaju određenu težinu, u zavisnosti od odabranog materijala – mogu biti plastični, aluminijumski ili u nekoj kombinaciji koja je otporna na sve vremenske uslove. Krovni koferi mogu imati različite mehanizme montaže, a najveći broj funkcioniše po principu postojanja držača kao osnovne podloge.

Diferenciraju se i prema velikom broju boja, dezena i raspoloživih dimenzija. Krovni koferi često uz kupovinu odabranog modela i nosača obezbeđuju i besplatnu montažu od strane prodavača, ili profesionalnog servisera. Za sve vozače, važno je da budu pravilno postavljeni, a od njih, bez obzira na iskustvo u vožnji, očekuje se sporija i pažljiva vožnja, posebno kada se radi o odlasku na zimovanje.

Cena autobuske karte – pravi izbor za putovanje ili sopstveni automobil

Odlazak na odmor počinje i mnogo pre samog putovanja. Prvenstveno se bira željeni vid prevoza – poredi se cena autobuske karte sa utroškom goriva ukoliko se radi o sopstvenom vozilu. Veliki broj vozača, osim ukoliko se radi baš o početnicima koji su tek položili vozački ispit u auto školi, odlučuje se za sopstveni vid prevoza za odlazak na odmor. Razlog tome je velika fleksibilnost u pogledu vremena polaska i povratka, broja pauza, nego kada se bira prevoz autobusom.

Cena autobuske karte često je deo kompletnog turističkog aranžmana, koji pored prevoza obuhvata i smeštaj, obroke, ali i odlazak na brojne turističke izlete. Autobuski prevoz važi za udoban i komforan, kao i vrlo opušten, jer se ne razmišlja o upravljanju vozilom. Sa druge strane, sopstveni automobil daje dosta prednosti, jer dok se cena autobuske karte plati i rezervacija važi određeni vremenski period, putovanje automobilom omogućava i da se promeni željeno odredište, broj dana koji je prvobitno planiran za odmor, kao i donesu bilo koje druge odluke korisne za putnike.

Upravljanje automobilom daje veliki broj prednosti. Auto škola Novi Beograd, kao i najveći broj drugih, daje obuku u skladu sa najvišim propisima. Istovremeno, vozači se obučavaju i pripremaju i za vožnju kada su na automobilima krovni koferi. Dodatno, za odlazak na putovanje veoma je značajno imati i vozačku dozvolu, jer se cena autobuske karte i drugih vidova prevoza najčešće poredi sa odlaskom na odmor uz sopstveni automobil.