Palata pravde, sudski stražari će nositi maske i rukavice
Masanori Jošida,Alo
Palata pravde, sudski stražari će nositi maske i rukavice

Masanori Jošida,Alo

Palata pravde, sudski stražari će nositi maske i rukavice, Foto: Masanori Jošida,Alo

UST napominje da je kontinuirana distribucija zaštitne opreme, uključujući rukavice i dezinfikciona sredstva, neophodna kako bi predsednici sudova i javnih tužioci mogi da zaštite adekvatno ljudske resurse koji su u ovom trenutku najvredniji.

Imajući u vidu veliku potražnju zaštitne opreme, UST još jednom apeluje da svi rukovodioci pravosudnih organa direktno prate uputstva najviših instanci, koja jasno ukazuju na racionalnu alokaciju ljudskih resursa i zaštitu ljudskih života.

To, kako navodi ovo strukovno udruženje, kao prioritet nameće poštovanje minmuma procesa rada i sprečavanje širenje virusa, naročito imajući u vidu da se nosioci pravosudnih funkcija, kao i državni službenici i nameštenici tokom vanrednog stanja i dalje susreću sa licima koja su samovoljno napustila samoizolaciju.

Ministarstvo pravde obezbedilo je u sredu distribuciju 25.300 zaštitinih maski za sudove i tužilaštva u Srbiji i najavilo da će nastaviti da kontinuirano obezbeđuje medicinsku opremu u cilju zaštite zaposlenih u pravosuđu i sprečavanja širenja zaraze.