POKAŽIMO KOLIKO SMO HUMANI Andrijana ima redak oblik karcinoma, hemioterapije ne pomažu, ali evo kako vi možete!

U julu 2017. godine Adrijani je prilikom core-biopsije dijagnostifikovan karcinom dojke.

Adrijana Milutinov
Adrijana Milutinov, Foto: Alo.rs

PH nalazi pokazuju da se radi o vrlo retkom tipu karcinoma, metaplastičnom (spindle-cell), sa trostuko negativnim hormonskim statusom. Adrijana je prošla hemioterapije, koje na žalost nisu bile delotvorne. Tumor je rastao uz hemioterapiju.

U novembru 2017. godine, lekari se odlučuju za operaciju dojke i zračnu teapiju. Nakon završetka zračne terapije, tumor se ponovo vratio u dojku, tako da je maja 2018. godine urađena totalna amputacija dojke.

U oktobru 2018. godine, bolest se vratila u vidu metastaze u koži i masnom tkivu. Na CT pregledu otkriveno je da se bolest proširila na pluća i grudni koš. Tumor u grudnom košu se nalazio uz desni perikard srca pa je pretio da ozbiljno ugrozi Adrijanin život. Adrijana ponovo prolazi hemioterapije, ali u martu doktori odlučiju da operišu tumor u grudnom košu. Uspešno je urađena operacija od strane grudnog i plasticnog hirurga, tumor je otklonjen u potpunosti.

Pošto je metastaza u plućima u međuvremenu porasla, doktori planiraju i operaciju pluća. Međutim nalaz PET CT u maju pokazuje progresiju bolesti. Pojavile su se nove metastaze na rebru i u butnoj kosti, tačnije na kuku. Doktori odustaju od operacije i ponovo je upućuju je hemioterapijsko lečenje.

Adrijana Milutinov
Adrijana Milutinov, Foto: Alo.rs

Adrijana se zbog metastaze u butnoj kosti od maja pa do sad sve teže kreće, uz pomoć štaka. Bolovi u nozi su sve jači. U julu 2019. godine je urađeno genetsko testiranje u inostranstvu koje pokazuje da tumor ima jednu mutaciju i za nju predlažu lekove koji bi uspeli da blokiraju tu mutaciju i tako zaustave širenje bolesti. Lekovi su izuzetno skupi. Onkolog predlaže odlazak u Švajcarsku u jednu od klinika koje se bave metastatskim tumorom sa ovim tipom mutacije.

Pošto dosadašnji tretmani nisu pokazali ni jedan očekivan pomak i pošto je bolest konstantno u progresiji, Adrijani su neophodna dodatna sredstva kako bi pokušala lečenje na nekoj od predloženih klinika u inostranstvu.

Pomozimo Adrijani! Upišimo 689 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi